Όταν δεν έχεις τι να κάνεις, ταξίδεψε!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Το κομμάτι της διασκέδασης διαμορφώνεται και συμπληρώνεται αλλιώς από τον κάθε άνθρωπο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα με τα οποία διαλέγει κάποιος να αξιοποιήσει τον ελεύθερο του χρόνο. Άλλοι προτιμούν να τον αφιερώνουν σε διάβασμα, άλλοι πάλι στην ενασχόληση τους με κάποιο χόμπι και άλλοι σε βόλτες. Οι βόλτες αυτές ποικίλλουν. Για παράδειγμα, όταν έχεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ελεύθερο και θες να το αξιοποιήσεις έτσι, τότε η βόλτα μετανομάζεται σε ταξίδι. Και πολύ καλά κάνει, μάλλον.

Τα ταξίδια έχουν πολλές έννοιες. Μπορεί να είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης, μια εξόρμηση/διαφυγή από την ρουτίνα και, για κάποιους πλέον, τρόπος ζωής. Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του ταξιδιού τα οποία μας οδηγούν στο να το προτιμάμε έναντι άλλων διαθέσιμων επιλογών;

Αρχικά, σε όποιο μέρος και αν ταξιδέψει κανείς, ακόμα και αν αυτό είναι στο εσωτερικό, έχει τη δυνατότητα να δει μία διαφορετική κουλτούρα να ξετυλίγεται μπροστά του. Ο κάθε τόπος έχει τη δικιά του ιστορία, τα δικά του άλλοτε περίεργα έθιμα και πρωτότυπες παραδόσεις, την δικιά του ξεχωριστή καθημερινότητα. Το να μπορεί κανείς να δει όλα αυτά είναι μία μοναδική ζωντανή εμπειρία, που θα του χαρίσει πολλές όμορφες αναμνήσεις.

Αν κάποιος είναι λάτρης της φωτογραφίας, τότε τα ταξίδια είναι μονόδρομος για αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι παντού υπάρχουν όμορφα πράγματα για να αποθανατίσει κανείς, όταν όμως επισκέπτεσαι έναν νέο τόπο, αυτόματα μεγαλώνουν και οι επιλογές σου. Εκεί μπορεί κανείς να δει νέα πράγματα, να βελτιώσει και να εξελίξει την φαντασία του και να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ένα ταξίδι μπορεί να έχει πολλές μορφές. Να είναι οικογενειακό, συντροφικό, με παρέα ή μόνος. Η κάθε περίπτωση έχει τα πλεονεκτήματα της. Για παράδειγμα, όταν γίνεται ένα οικογενειακό ταξίδι, προάγει ακόμα περισσότερο το δέσιμο, την αγάπη και την φροντίδα της οικογένειας. Αν, από την άλλη, το ταξίδι γίνει με το σύντροφό μας τότε οι στιγμές γίνονται πιο ιδιαίτερες με τις παραπάνω έννοιες να ισχύουν και εδώ, συν μερικές ακόμα όπως έρωτας, ρομαντισμός και ειδυλλιακές στιγμές. Το ταξίδι με την παρέα προωθεί την απόλυτη καλοπέραση, το γέλιο και τις έντονες στιγμές. Αν, πάλι, επιλέξετε να πάτε ένα ταξίδι μόνοι σας, τότε η ηρεμία και η χαλαρότητα θα σας συνοδεύσουν σίγουρα! Σε όλες τις περιπτώσεις, ένα ταξίδι μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε κοντά με άλλους ανθρώπους. Ακόμα και στην περίπτωση που διαλέξουμε να πάμε μόνοι μας, μπορούμε να γνωρίσουμε εκεί νέους ανθρώπους.

Είναι καλό για την υγεία μας, καθώς είναι ικανό να μας ανοίξει τους πνευματικούς μας ορίζοντες, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και να μας χαλαρώσει. Μπορεί να διώξει κάθε ίχνος στρες και άγχους που πιθανόν κρύβουμε μέσα μας και να μας βοηθήσει να ζούμε πιο έντονα την κάθε στιγμή- από τη θεωρία που διαβάζουμε στην πράξη που χρειάζεται να κάνουμε.

Τα ταξίδια είναι ικανά για απροσδιόριστα πράγματα και συναισθήματα. Αν, λοιπόν, υπάρχει ή συνδυαστεί με χρήσιμο τρόπο η οικονομική ευχέρεια και αν υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος, μην το σκέφτεστε άλλο! Ταξιδέψτε, γεμίστε βαλίτσες με εμπειρίες!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…