Όλα όσα δεν γνωρίζετε για τον οργασμό

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Η καλύτερη διασκέδαση! Ο οργασμός δημιουργήθηκε από τη φύση και αποτελεί το απόλυτο, φυσικό φάρμακο. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζωντανό ον που χρησιμοποιεί τον οργασμό καθαρά και μόνο για απόλαυση. Αν και σύμφωνα με την επιστήμη, μόνο ο ανδρικός οργασμός είναι απαραίτητος για τη γονιμοποίηση, υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι ο γυναικείος οργασμός βελτιώνει τις πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου από το σπερματοζωάριο.

Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να φτάσετε σε οργασμό χωρίς να αγγίξετε καθόλου το σώμα σας; Κι όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα, την οποία υποστηρίζουν έντονα οι φανατικοί της yoga. Ο εγκέφαλος είναι το πιο σεξουαλικό μας όργανο. Κυρίως στις γυναίκες, η σεξουαλική διέγερση είναι περισσότερο διανοητική, σε αντίθεση με τους άνδρες που χρειάζονται περισσότερο οπτικά ερεθίσματα. Ο συνδυασμός ερωτικών τεχνικών φαντασιώσεων, συγκεκριμένων ασκήσεων και αναπνοής, εκτός από ερεθισμό, μπορεί να σας προκαλέσουν και οργασμό.

Όσο μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε. Και όσο ωριμάζουμε, βελτιώνεται η ποιότητα αλλά και η συχνότητα των οργασμών. Πιθανότατα, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε εξοικειωθεί με το σώμα μας, έχουμε απελευθερωθεί από τα ταμπού και απολαμβάνουμε περισσότερο τις σεξουαλικές επαφές. Επιπλέον, μελέτες αναφέρουν ότι οι σεξουαλικά ικανοποιημένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο!

Έχετε πονοκέφαλο; Μην πάρετε παυσίπονο. Χαρίστε στον εαυτό σας έναν οργασμό! Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης κατά την διάρκεια του οργασμού από το σώμα μας. Η οξυτοκίνη είναι μια χημική ουσία που βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει και δημιουργεί θετικές συναισθηματικές καταστάσεις. Η αίσθηση ότι προσωρινά χάνουμε τον έλεγχο κατά την διάρκεια του οργασμού είναι η ίδια σε άντρες και γυναίκες. Η περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από το αριστερό μάτι είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας. Κατά την διάρκεια του οργασμού, η λειτουργία αυτή προσωρινά απενεργοποιείται.

Τα οφέλη που προσφέρουν οι οργασμοί στην υγεία μας είναι πολλά. Χαλαρώνουν και απελευθερώνουν την ένταση, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, αναστέλλουν τη διαδικασία της γήρανσης και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρ’ όλα αυτά, 1 στις 3 γυναίκες φτάνουν δύσκολα ή και καθόλου σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Το άγχος, π.χ. δυσκολεύει την κορύφωση και πάνω από το 50% των γυναικών προσποιείται συχνά ψεύτικο οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μην ξεχνάτε ότι οι ορμόνες που απελευθερώνει το σώμα μας κατά την διάρκεια του οργασμού αποτελούν το ιδανικό ηρεμιστικό για έναν όμορφο, βραδινό ύπνο.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.