Όσα δε γνωρίζουμε και δεν φανταζόμαστε για το σεξ

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σχετικά με τις γνώσεις σας επάνω στο σεξ;  Με τόσες πληροφορίες γύρω μας που προέρχονται είτε από τη σεξουαλική αγωγή είτε από προσωπική γνώση και εμπειρία και κάθε  λογής πηγή, υπάρχουν άραγε πράγματα που αφορούν το σεξ και μας διαφεύγουν;

Μία σχετική διεθνής έρευνα συγκέντρωσε ένα σύνολο πληροφοριών για τις οποίες οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιδέα ότι ισχύουν. Συνεχίζοντας την ανάγνωση του άρθρου, μπορείτε να διαπιστώσετε τις γνώσεις σας.

  1. Γυναικεία εκσπερμάτιση

Τα αποτελέσματα της έρευνας τοποθέτησαν τη γνώση επάνω στη γυναικεία εκσπερμάτιση στις πρώτες πληροφορίες που οι άνθρωποι αγνοούν σε σχέση με το σεξ. Πράγματι, ένα ποσοστό των ερωτηθέντων αποκρίθηκε πως, αν και είχε ακουστά τη συγκεκριμένη πληροφορία, την απέρριψε ως ψεύτικη, και ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% δε γνώριζε καν ότι ισχύει. Ορισμένοι δε, απάντησαν ότι πρόκειται για ούρα. Ασφαλώς όχι. Σύμφωνα με γιατρούς οι οποίοι κατέγραφαν τη σεξουαλική ζωή ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος γυναικών, διαπίστωσαν πως κατά την ερωτική επαφή ορισμένες γυναίκες εκκρίνουν ένα υγρό-δεν πρόκειται για ούρα. Είναι ένα διαφανές υγρό που προέρχεται από την ουρήθρα και διαφέρει σε ποσότητα από γυναίκα σε γυναίκα. Δε συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και έτσι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας είτε παρατηρείται, είτε όχι.

  1. Δεν είναι πάντα εφικτό

Θεωρητικά, για να πραγματοποιηθεί η σεξουαλική πράξη αρκεί να έρθουν σε επαφή  ένας άντρας και μία γυναίκα. Η κατασκευή, ωστόσο, των γεννητικών οργάνων μπορεί να διαφέρει σημαντικά στο βαθμό που η σεξουαλική επαφή να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Ευτυχώς, υπάρχουν στάσεις και τεχνικές στον έρωτα που μπορούν να επανορθώσουν τη συγκεκριμένη δυσκολία. Υπάρχουν πολλές λύσεις που καταφέρνουν να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, αρκεί να υπάρχει η περιπετειώδης διάθεση να βρεθούν!

Όσα δε γνωρίζουμε και δεν φανταζόμαστε για το σεξ

  1. Αριστερά είναι καλύτερα

Σύμφωνα με ορισμένους σεξολόγους, η διέγερση της αριστερής πλευράς της κλειτορίδας προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Την πληροφορία αυτή υποστηρίζουν και άλλες τρέχουσες έρευνες οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι στην αριστερή πλευρά της κλειτορίδας υπάρχουν περισσότερα νεύρα, κάνοντας τη διέγερσή της περισσότερο ικανοποιητική. Παρόλο που η πληροφορία αυτή δεν είναι επιβεβαιωμένη, όλες οι προκαταρκτικές έρευνες αναφέρουν ότι οι γυναίκες οι οποίες επικεντρώθηκαν στην αριστερή πλευρά της κλειτορίδας κατά τη σεξουαλική επαφή, δήλωσαν πως ένιωσαν μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Κανείς λοιπόν, δε χάνει να το επαληθεύσει.

  1. Όλοι οι άντρες έχουν ευαίσθητο σημείο

Όλοι οι άντρες έχουν ευαισθησία στην περιοχή του προστάτη. Γεγονός που δε συνεπάγεται ότι ικανοποιούνται όλοι από τη διέγερση του σημείου αυτού. Πρόκειται απλώς για μία περιοχή που ίσως αξίζει να εξερευνηθεί. Αρκετοί παλιοί οδηγοί για το σεξ αναφέρουν ότι η διέγερση της περιοχής ικανοποιεί μόνον τους ομοφυλόφιλους άντρες, στην πραγματικότητα όμως, η περιοχή του προστάτη έχει πολλά νεύρα με αποτέλεσμα η διέγερσή του να είναι ικανή να οδηγήσει σε πολλαπλό οργασμό. Μπορείτε να συζητήσετε και να διαπιστώσετε αν μπορείτε να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

  1. Λίπανση

Για πολλές γυναίκες, η φυσική παραγωγή κολπικών υγρών δεν προσφέρει επαρκή  λίπανση. Αρκετές είναι οι γυναίκες που βιώνουν ξηρότητα και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Σχετικές έρευνες που βασίστηκαν στα αποτελέσματα γυναικών που έκαναν χρήση λιπαντικών προϊόντων και γυναικών που δεν έκαναν ανάλογη χρήση, αναφέρουν σημαντική διαφορά, και επιπλέον αναφέρουν ότι λύνει πολλά ζητήματα των γυναικών.

Τα λιπαντικά προϊόντα διατίθενται σε πολλές και διαφορετικές μορφές στο εμπόριο. Ορισμένα έχουν καταπραϋντική δράση και άλλα είναι αρωματικά.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως όσο μεγαλύτερη είναι η ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής, τόσο το καλύτερο για τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων.

Όσα δε γνωρίζουμε και δεν φανταζόμαστε για το σεξ

  1. Το σεξ ομορφαίνει

Τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό της γυναίκας ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Το αποτέλεσμα είναι λαμπερά και πλούσια μαλλιά και φωτεινή όψη του δέρματος. Η συχνότητα λοιπόν, των ερωτικών επαφών χαρίζει ομορφιά με φυσικό τρόπο!

  1. Το σεξ μειώνει τα επίπεδα του άγχους

Το σεξ είναι το ιδανικό αγχολυτικό σε περιόδους έντονου στρες. Κατά τη σεξουαλική επαφή, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης μειώνονται, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από ασθένειες όπως είναι οι λοιμώξεις και τα κρυολογήματα. Μπορεί όμως, η ύπαρξη άγχους να λειτουργεί αποτρεπτικά, ωστόσο η σεξουαλική πράξη καταπραΰνει το αίσθημα του άγχους.

  1. Δεν είναι χρονοβόρο

Σε αντίθεση με την απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο και πέρα από ορισμένες ιδιαίτερες βραδιές ερωτικούς πάθους που μπορεί να διαρκέσουν όλη τη νύχτα, κατά γενική ομολογία το σεξ δεν είναι χρονοβόρο.  Η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής δεν είναι πολύ μεγάλη.

Μία ερωτική επαφή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αλλά προϋποθέτει αυτοέλεγχο και προσπάθεια. Ακόμη, θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν και κάποιες τεχνικές αναπνοής.

Άλλα, λιγότερο γνωστά γεγονότα είναι  το γεγονός ότι το χάπι ενδέχεται να μειώσει την ερωτική διάθεση, το ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αναλγητικό και πως ο ύπνος μετά τη σεξουαλική επαφή είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό.

Μπορείτε λοιπόν να μοιραστείτε τις νέες γνώσεις σας με τις φίλες σας και μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τα λιγότερο γνωστά πράγματα γύρω από το σεξ.

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…