Ορίστε τον ψηφιακό κληρονόμο σας στο Facebook

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ορίστε τον ψηφιακό κληρονόμο σας στο FacebookΣτις 12 Φεβρουαρίου το Facebook ξεδιπλώνει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Legacy Contact προσφέροντας στους ανθρώπους μια πλατφόρμα μνήμης των αγαπημένων όταν πεθαίνουν. Η βάση για αυτό το προϊόν προέρχεται από τη διδακτορική εργασία του Jed Brubaker, υποψήφιου διδάκτορα στην πληροφορική στο UC Irvine.

«Αυτή η περιοχή -ο θάνατος παίζει ρόλο στην κοινωνική δικτύωση- είναι εμπειρία μου, και χρειάστηκαν 5 χρόνια έρευνας στο Facebook για αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό» σημειώνει ο Brubaker. Ο ίδιος δηλώνει ότι ήταν μια απίστευτη ευκαιρία για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός προϊόντος και να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Πώς λειτουργεί; Το Legacy Contact επιτρέπει στα άτομα να αποφασίσουν τι θα συμβεί στον λογαριασμό τους στο Facebook, όταν πεθάνουν. Μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους, μπορούν να ορίσουν έναν «ψηφιακό κληρονόμο» για τη διαχείριση του λογαριασμού ή να επιλέξουν την ολική διαγραφή του λογαριασμού.

Εξ ονόματος του κατόχου του λογαριασμού του αποθανόντος, ο κληρονόμος είναι σε θέση να δημοσιεύσει μηνύματα, να ενημερώνει το προφίλ και το εξώφυλλο με φωτογραφίες, να δέχεται ή να απορρίπτει αιτήματα φίλων και να συντονίζει τα συλλυπητήρια των φίλων του εκλιπόντος.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών έχω δουλέψει με πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια μερικών από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Είναι υπέροχο ότι η έρευνά μου έχει αντίκτυπο, αλλά κυρίως είμαι ευγνώμων προς τους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες.»

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…