Οργανωμένες παραλίες στην Αθήνα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Influence:

Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερες ανέσεις κατά τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στις παραλίες εκτός από τις ελεύθερες, υπάρχουν και οι οργανωμένες πλαζ. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα στα οργανωμένα παραθαλάσσια συγκροτήματα θα βρείτε σίγουρα αμμώδη παραλία, ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς να είναι ανάγκη να τις κουβαλήσετε από το σπίτι σας. Αν και η περίοδος δεν ευνοεί τα περιττά έξοδα οι παραλίες αυτές έχουν τιμή εισόδου, στην οποία πολλές φορές συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιπλέον παροχές (π.χ. ξαπλώστρες). Ας δούμε κάποιες από τις δημοφιλέστερες και πιο αξιόλογες οργανωμένες παραλίες της Αθήνας.

Yabanaki

Το Yabanaki βρίσκεται στην παραλία της Βάρκιζας. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία με πάρκινγκ, παιδότοπο, εστιατόρια, beach μπαρ, σταθμό πρώτων βοηθειών με ιατρικό προσωπικό και ναυαγοσωστική ομάδα. Υπάρχουν επίσης περίπτερα για σερφ και άλλα water sports (ποδήλατο θαλάσσης, κουλούρες κ.α.). Μπορείτε να παραγγείλετε και να σερβιριστείτε στην ξαπλώστρα σας από το καφέ-μπαρ της πλαζ. Η γενική είσοδος τις καθημερινές είναι 7 ευρώ ενώ το Σαββατοκύριακο 8. Διατίθενται επίσης και κάρτες: 75 ευρώ την εβδομάδα οι οικογενειακές και 35 ευρώ η ατομική. Το Yabanaki διαθέτει και μειωμένο εισιτήριο 4.50 ευρώ για φοιτητές, υπερήλικες και παιδιά, ενώ το Σαββατοκύριακο οι ομπρέλα και οι ξαπλώστρες χρεώνονται επιπλέον.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Είναι ίσως η πιο γνωστή οργανωμένη παραλία. Μπορείτε να κάνετε προκράτηση εισιτηρίου μέσω ίντερνετ ή να το προμηθευτείτε από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης. Η παραλία έχει όριο λουομένων τα 1000 άτομα. Εάν κάτι τέτοιο ξεπεραστεί τότε περιμένετε σε χώρο αναμονής μέχρι να αδειάσει κάποια ξαπλώστρα. Κάποιες από τις παροχές της παραλίας είναι αποδυτήρια με χώρο περιποίησης μικρών παιδιών, καταστήματα αγορών, χώρο ομορφιάς Beauty B, wi-fi, ιατρείο, και exclusive χώρο με καναπέδες στο platinum lounge για τα μέλη του Αστέρα. Επίσης Τα Σαββατοκύριακα η ομάδα της Ελένης Πετρουλάκη παραδίδει δωρεάν μαθήματα power yoga και aqua fit. Οι τιμές για τον Αστέρα είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά (ως 12 ετών) τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα 25 και 13 ευρώ αντίστοιχα.

Πλαζ Βουλιαγμένης

Μια από τις πιο κοντινές παραλίες στο κέντρο της Αθήνας έχει ρίξει τις τιμές της σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στα 4 ευρώ το εισιτήριο όλες τις μέρες, ενώ 3 ευρώ πληρώνουν τα παιδιά 6-12 ετών, τα άτομα άνω των 65, οι πολύτεκνοι, οι στρατιώτες και οι άνεργοι (με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας). Ευνοημένοι και οι πρώην δημότες Βουλιαγμένης που έχουν κάρτα, καθώς πληρώνουν 1,5 ευρώ τις καθημερινές και 2 τα Σαββατοκυριακα. Μέσα στην πλαζ υπάρχουν γήπεδα τένις, βόλεϋ και μπάσκετ και διαθέτει τρεις καφετέριες, self – service.

Ακτή τουΉλιου-Costa Del Sol

Η παραλία Αλίμου είναι δημοφιλής και βρίσκεται στην περιοχή Καλαμάκι του δήμου Αλίμου, επί της παραλιακής οδού. Ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ έχουν οι δημότες, που διαθέτουν κάρτα. Διαθέτει 3 καντίνες, εστιατόριο, πάρκιν, τουαλέτες (και για ΑμΕΑ), ναυαγοσώστες, αποδυτήρια, νοσηλευτική υπηρεσία και την σχολή καταδύσεων Mares. Ακριβώς δίπλα υπάρχει το café-barBle. Η γενική είσοδος για τους υπόλοιπους είναι 6 ευρώ τις καθημερινές και στα 8 τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα παιδιά 5-12 ετών και τα άτομα άνω των 65 πληρώνουν μισό εισιτήριο. Η ξαπλώστρα χρεώνεται έξτρα 2 ευρώ.

Thalassea

Γνωστή σε όλους ως Α’ Πλαζ Βούλας. Διαθέτει αρκετά watersportsόπως Μπανάνα, Fly fish, Wind Surfing, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό ενώ υπάρχει και γήπεδο Beach Volley. Η γενική είσοδος είναι 5,5 ευρώ τις καθημερινές και 6,5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, ισχύει μειωμένο εισιτήριο όλες τις μέρες, αξίας 3,5 ευρώ για φοιτητές, παιδιά 6 – 12 ετών και άτομα άνω των 65 ετών. Προς το παρόν δεν χρεώνονται οι ξαπλώστρες, αλλά από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία και δύο αναψυκτήρια εντός της πλαζ, θα ισχύσει έξτρα χρέωση.

Καράβι

Στο Σχινιά βρίσκεται το Καράβι. Η οργανωμένη αυτή παραλία διαθέτει ιδιωτικό πάρκινγκ 1500 θέσεων με σκίαση και Wi-Fi. Προσφέρονται μαθήματα κανό Wind Surf και άλλα, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο λαμβάνει χώρα και κάποιο ξεχωριστό event (λάτιν χοροί, πιλάτες κ.ά.), καθώς και τουρνουά μπιτς βόλεϊ με ελεύθερη συμμετοχή. Για τη χρήση της παραλίας απαραίτητη είναι η ελάχιστη κατανάλωση 4 ευρώ το άτομο στο beach bar ή στο εστιατόριο, ενώ η ξαπλώστρα χρεώνεται επιπλέον 4 ευρώ.

Grand Resort Lagonissi

Η πλαζ αυτή άνοιξε στο Λαγονήσι το 2002 και στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Διαθέτει ξύλινους διαδρόμους και δύο ξύλινες προβλήτες εκ των οποίων η καταλήγει σε πισίνα μέσα στη θάλασσα. Μπορείτε να παραγγείλετε από την ξαπλώστρα σας ο,τι επιθυμείτε από το μπαρ ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και spa. Γενικότερα το Grand Resort διαθέτει εστιατόρια του ξενοδοχείου (Poseidon και Meza Restaurant), Self-Service, beachbars, Gelateria, Γήπεδα Beach volleyball, Basket, Ποδόσφαιρο 5Χ5, Mini Market, ιατρείο, θαλάσσια σπορ για τα παιδιά και άλλα. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το ποτό σας στο Shisha Bar του ξενοδοχείου. Για τις καθημερινές η είσοδος είναι 8 ευρώ ενώ το Σαββατοκύριακο στα 17. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν πληρώνουν είσοδο.

Αστέρας Γλυφάδας

Λίγο μετά το κέντρο της Γλυφάδας μπορείτε να σταματήσετε για μια βουτιά. Υπάρχουν δύο είσοδοι για την παραλία αυτή. Η πρώτη είναι στην πισίνα του Baloux Café και η δέυτερη από το Baloux Café the house project. Δίνεται δυνατότητα για χρήση της πισίνας ενώ δωρεάν είναι οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες. Για τον ελεύθερο χρόνο υπάρχει γήπεδο beach volley και mini soccer καθώς και τραμπολίνο θαλάσσιο τέρμα και άλλα. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν. Για την πρώτη είσοδο η τιμή είναι 10 ευρώ από 10.30 π.μ. ως 4.30 μ.μ., 5 ευρώ από 4.30 μ.μ. ως 6.30 μ.μ. και 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τη δεύτερη 6 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Μισή τιμή πληρώνουν οι δημότες και τα παιδιά 4-12 ετών.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr