Οργανωμένες παραλίες στην Αθήνα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

UPDATED

Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερες ανέσεις κατά τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στις παραλίες εκτός από τις ελεύθερες, υπάρχουν και οι οργανωμένες πλαζ. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα στα οργανωμένα παραθαλάσσια συγκροτήματα θα βρείτε σίγουρα αμμώδη παραλία, ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς να είναι ανάγκη να τις κουβαλήσετε από το σπίτι σας. Αν και η περίοδος δεν ευνοεί τα περιττά έξοδα οι παραλίες αυτές έχουν τιμή εισόδου, στην οποία πολλές φορές συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιπλέον παροχές (π.χ. ξαπλώστρες). Ας δούμε κάποιες από τις δημοφιλέστερες και πιο αξιόλογες οργανωμένες παραλίες της Αθήνας.

Yabanaki

Το Yabanaki βρίσκεται στην παραλία της Βάρκιζας. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με πάρκινγκ, παιδότοπο, χώρο για ρακέτες, θαλάσσια αθλήματα, εστιατόρια, beach μπαρ, σταθμό πρώτων βοηθειών με ιατρικό προσωπικό και ναυαγοσωστική ομάδα. Μπορείτε να παραγγείλετε και να σερβιριστείτε στην ξαπλώστρα σας από το καφέ-μπαρ της πλαζ. 

Η γενική είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 10,00 ευρώ, ενώ το Σαββατοκύριακο και τις αργίες 15,00 ευρώ. Το Yabanaki διαθέτει και μειωμένο εισιτήριο 5,00 ευρώ για φοιτητές, υπερήλικες και παιδιά. Υπάρχει σετ που περιλαμβάνει δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα. 

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τη σειρά στην οποία θα επιλέξετε να καθίσετε. Τις καθημερινές το κόστος κυμαίνεται από 20,00 έως  40,00 ευρώ, ενώ τα σαββατοκύριακα είναι υψηλότερο, καθώς οι τιμές ξεκινούν από τα  30,00 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 50,00 ευρώ.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Είναι ίσως η πιο γνωστή οργανωμένη παραλία. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου μέσω διαδικτύου ή να το προμηθευτείτε από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης. Η παραλία έχει όριο λουομένων τα 1.000 άτομα. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το μέγιστο όριο, τότε περιμένετε στον χώρο αναμονής μέχρι να αδειάσει κάποια από τις ξαπλώστρες. 

Η συγκεκριμένη παραλία προσφέρει στους επισκέπτες ορισμένες παροχές. Ειδκότερα, διαθέτει αποδυτήρια με χώρο περιποίησης για τα μικρά παιδιά, wi-fi, ιατρείο, και έναν κλειστό χώρο με καναπέδες στο εσωτερικό για τα μέλη του Αστέρα. Επίσης, πραγματοποιούνται μαθήματα yoga στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε, ενώ ακόμα η παραλία περιλαμβάνει και γήπεδο τένις. Οι τιμές στο σετ είναι 60,00 ευρώ για τους ενήλικες και 15,00 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα το κόστος για τους ενήλικες ανέρχεται στα 100,00 ευρώ και για τα παιδιά στα 25,00 ευρώ.

Πλαζ Βουλιαγμένης

Μια από τις πιο κοντινές παραλίες στο κέντρο της Αθήνας. Η πλαζ βουλιαγμένης παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, πρόσβαση ΑΜΕΑ, δωρεάν χώρο στάθμευσης, αποδυτήρια και wifi. Ακόμα, περιλαμβάνει γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ρακέτες, ενώ διαθέτει μια μικρή παιδική χαρά. Διατηρεί τις περσινές τιμές εισόδου· το εισιτήριο τις καθημερινές κοστίζει 10,00 ευρώ για τους ενήλικες και 5,00 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών, καθώς επίσης και για τα άτομα άνω των 65 ετών, τους πολύτεκνους, τους στρατιώτες, τους ανέργους και τους φοιτητές. 

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες οι τιμές των κανονικών εισιτηρίων ανεβαίνουν στα 15,00 ευρώ, ενώ των μειωμένων στα 8,00 ευρώ.  Επίσης, ευνοημένοι είναι οι δημότες  της Βουλιαγμένης που έχουν κάρτα, καθώς πληρώνουν και εκείνοι μειωμένο εισιτήριο. Ελέυθερη είδοσο δικαιούνται ΑΜΕΑ και παιδιά έως 5 ετών.

Ακτή τουΉλιου-Costa Del Sol

Η παραλία Αλίμου είναι δημοφιλής και βρίσκεται στην περιοχή Καλαμάκι του δήμου Αλίμου, επί της παραλιακής οδού. Περιλαμβάνει beach bar, εστιατόρια, κλαμπ, χώρο στάθμευσης, τουαλέτες (και για ΑΜΕΑ), ναυαγοσώστες, αποδυτήρια και νοσηλευτική υπηρεσία. Ακόμα υπάρχει χώρος για βόλεϊ και ρακέτες, ενώ σας δίνετε η δυνατότητα να ενοικιάσετε κανό και ποδήλατο. 

Η γενική είσοδος για τους ενήλικες είναι 8,00 ευρώ τις καθημερινές και 10,00 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα παιδιά 5-12 ετών και τα άτομα άνω των 65 ετών πληρώνουν μισό εισιτήριο. Η ξαπλώστρα χρεώνεται επιπλέον 3,00 ευρώ τις καθημερινές και 5,00 ευρώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Thalassea

Γνωστή σε όλους ως Α’ Πλαζ Βούλας.  Η παραλία διαθέτει εστιατόρια, beach bar, καφέ και χώρο για ρακέτες. Η γενική είσοδος είναι 7,00 ευρώ τις καθημερινές και 8,50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, ισχύει μειωμένο εισιτήριο για όλες τις ημέρες αξίας 3,50 ευρώ που αφορά  παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 12 ετών, άτομα άνω των 65 ετών και φοιτητές. 

Το σετ που περιλαμβάνει δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα κυμαίνεται από 20,00 έως 40,00 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα σαββατοκύριακα οι τιμές ξεκινούν από 30,00 και φτάνουν μέχρι 50,00 ευρώ. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τη σειρά, όπου θα επίλεξετε να καθίσετε. Οι δημότες δικαιούνται δωρεάν είσοδο όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Grand Resort Lagonissi

Η πλαζ αυτή άνοιξε στο Λαγονήσι το 2002 και βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο. Διαθέτει ξύλινους διαδρόμους και δύο ξύλινες προβλήτες, εκ των οποίων η μια καταλήγει σε πισίνα μέσα στη θάλασσα. Μπορείτε να παραγγείλετε από την ξαπλώστρα σας ο,τι επιθυμείτε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και spa. Υπάρχουν εστιατόρια, beach bars, καφέ, γήπεδα βόλεϊ, θαλάσσια αθλήματα, καθώς επίσης ιατρείο και ναυαγοσωστικές υπηρεσίες. 

Τις καθημερινές η είσοδος είναι 10,00 ευρώ το άτομο, αλλά υπάρχει μειωμένη τιμή για δυο άτομα η οποία είναι στα 15,00 ευρώ. Τα παιδιά δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο αξίας 4,00 ευρώ. Οι τιμές διαφοροποιούνται το Σαββατοκύριακο, αφού η είσοδος κοστίζει 30,00 ευρώ για ένα άτομο και 40,00 για τα δυο άτομα. Ενώ το μειωμένο εισιτήριο, που αφορά τα παιδιά από 8 έως 14 ετών, ανέρχεται στα 6,00 ευρώ. Η τιμή εισόδου περιλαμβάνει ξαπλώστρα με ομπρέλα και ένα μπουκαλάκι νερό 500ml κατ’ άτομο. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν τις καθημερινές, αλλά τα σαββατοκύριακα κοστίζει 6,00 ευρώ.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr