Ώρα να πεις όλα τα «σ’αγαπώ» που χρωστάς

Συντάκτης: Flowmagazine

Σ’αγαπώ. Δύο λέξεις. Δύο μικρές λέξεις με ένα τεράστιο νόημα.
Όταν αισθάνεσαι την αγάπη, πόσο εύκολο στα αλήθεια σου είναι να πεις σ’αγαπώ; Mήπως τελικά διστάζεις και το αποφεύγεις κάποιες φορές; O χρόνος έχει δείξει πως δεν θα έχεις για πάντα την ευκαιρία να μοιραστείς τα όσα νιώθεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. O χρόνος επίσης έχει δείξει πως μπορεί να περιμένει, δεν παύει όμως να περνάει και μάλιστα γρήγορα. Πες το, κάνε το βήμα! Αγάπα! Τώρα! Στα αλήθεια προλαβαίνεις και αν μετανιώνεις για τις φορές που δεν είπες τα «σ’ αγαπώ» σου, τότε η ιδανικότερη στιγμή για εσένα βρίσκεται στο τώρα.

Ώρα να πεις όλα τα «σ’αγαπώ» που χρωστάς

Την αγάπη την ακούς στις πράξεις
Τα λόγια αγάπης είναι στα αλήθεια υπέροχα, πόσο μάλλον όταν είναι αληθινά. Τα λόγια όμως δεν παύουν ταυτόχρονα να μοιάζουν κενά, όταν απουσιάζουν οι πράξεις αγάπης. Τι να την κάνεις μια προφορική δήλωση όταν δυσκολεύεσαι να τη δεις; Eδώ δεν θα βρεις συμβουλές για το πως να δείχνεις την αγάπη σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μιας και οτιδήποτε σκηνοθετημένο, καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την αγάπη. Στην αγάπη δεν αρμόζει να είναι στημένη, ούτε όμως και μονίμως συγκρατημένη. Για αυτόν τον λόγο σε παροτρύνω σε πρώτη φάση να αρχίσεις να εκφράζεσαι, με τον οποιονδήποτε τρόπο! Τα λόγια σου έχουν μεγαλύτερη δύναμη από όσο φαντάζεσαι και επιδοκιμάζονται πάντα με τις πράξεις σου.

Ξεκίνα να αγαπάς προτού αγαπηθείς
Ναι καλά διάβασες! Κάνε το πρώτο βήμα εσύ αυτή τη φορά, χωρίς να περιμένεις την αγάπη από τους άλλους. Πες σήμερα κιόλας σ’ αγαπώ σε εκείνον που παρά τις δυσκολίες του υπήρξε εκεί για εσένα. Πες σ’ αγαπώ, μια συγγνώμη και αν χρειαστεί ένα ευχαριστώ σε εκείνον ή εκείνη που για το δικό σου «καλό» ρίσκαρε το δικό του, έβαλε σε δεύτερη μοίρα εγωισμούς και προσωπικές ανάγκες και ας μην σου το είπε τελικά ποτέ. Στο έδειξε έμπρακτα και αυτό είναι και το πιο σπουδαίο.

Ώρα να πεις όλα τα «σ’αγαπώ» που χρωστάς

Πες ένα ή και περισσότερα σ’αγαπώ σε εκείνο τον φίλο ή την φίλη που υπήρξε στήριγμα και που στην ευτυχία σου χάρηκε διπλά και εσύ το αισθάνθηκες ολοκληρωτικά! Είναι εκείνο το πρόσωπο που βαδίζει πλάι σου, εκείνο που τσακώνεστε, διαφωνείτε, συγκρίνετε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, με τον όρο όμως να τα ζείτε όλα μαζί. Και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Αυτό και αν είναι συνώνυμο της αγάπης! Πες λοιπόν σε εκείνο το πρόσωπο πως αισθάνεσαι, ακόμα και αν η στιγμή μοιάζει ακατάλληλη. Όσο ακατάλληλη, άβολη ή περίεργη και αν μοιάζει να θυμάσαι πως καμία στιγμή δεν είναι λάθος για να εκφράσεις αυτά που αισθάνεσαι.

Ώρα να πεις όλα τα «σ’αγαπώ» που χρωστάς

Και τα αδέρφια; Τα πραγματικά αδέρφια; Aυτά και αν αξίζουν τα «σ’ αγαπώ» σου!
Εάν είσαι από τους τυχερούς αυτού του κόσμου που έχουν την τύχη να γνωρίζουν την έννοια της αδερφικής σχέσης, τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν υπάρχει καλύτερος φίλος, μεγαλύτερο στήριγμα και ιδανικότερη συμβουλή από εκείνη του αδερφού ή της αδερφής. Τα αδέρφια είναι ο λόγος για να υμνούμε την έννοια της αγάπης, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας πως τελικά δεν αρκούν μόνο οι εμπειρίες μας, αλλά και το πως μεγαλώσαμε από παιδιά. Σε εκείνα τα πρόσωπα βλέπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, στοιχεία του χαρακτήρα μας. Πράγματα ενοχλητικά και χαρακτηριστικά μοναδικά όμοια με τα δικά μας. Η λύπη του αδερφού ή της αδερφής έχει την δύναμη να μας κόβει στα δυο και η χαρά τους καταφέρνει να μας ανεβάζει πάντα στα ύψη. Πρόκειται για μια αγάπη ανιδιοτελή στην οποία οφείλεις, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα περισσότερα σ’ αγαπώ σου.

Ώρα να πεις όλα τα «σ’αγαπώ» που χρωστάς

Για το τέλος αφήνω τους γονείς, μιας και αυτοί θα έχουν πάντα την τιμητική τους. Διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας και είναι τα πρόσωπα που έως ένα βαθμό διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Είναι εκείνος ο μπαμπάς και εκείνη η μαμά, που άλλους τους πλήγωσε πολύ και άλλους τους έμαθε να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Όποιος/α και αν είσαι και όποια και αν είναι η οικογένεια στην οποία διαμορφώθηκες, οφείλεις και εδώ ένα σ’ αγαπώ, ίσως το μεγαλύτερο. Μια συγγνώμη για τις φορές που έκανες αυτά τα πρόσωπα να ανησυχήσουν και ίσως κάποιες κουβέντες τις οποίες δεν κατάφερες ποτέ να ολοκληρώσεις όπως πραγματικά θα ήθελες.

Ξεκλειδώσου όσο είναι ακόμα νωρίς
Άνοιξε την καρδιά σου. Χωράει περισσότερη αγάπη από όση φαντάζεσαι. Μην αφήνεις να περνάει μέρα από τη ζωή σου χωρίς να νιώθεις αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη για αυτούς που σε αγαπάνε και έχεις την χαρά να έχεις δίπλα σου. Ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι, σε αυτούς που σε κάνουν να χαμογελάς περισσότερο και να πονάς λιγότερο στη δύσκολη στιγμή. Σε αυτούς που ενώ γνωρίζεις πως δεν είναι τέλειοι, εσύ αγαπάς και υπερασπίζεσαι τις ατέλειές τους. Γιατί οι ατέλειές τους σε συνδυασμό με τις δικές σου ταιριάζουν «τέλεια» και όποτε συναντιούνται, έχουν την τάση να κουμπώνουν μοναδικά καλά. Αλληλοσυμπληρώνονται και δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν μαζί το επόμενο εμπόδιο, όπως και κάθε επόμενη ημέρα. Υπό έναν όρο: Να υμνείτε από κοινού την έννοια της αγάπης!

Η αγάπη ξεκινάει μέσα από εσένα και είναι καιρός να την ανακαλύψεις!

https://www.savoirville.gr/

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…