Ονείρου πραγμάτωση

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Κοιτάς, το βλέπεις ζωντανό εδώ μπροστά σου, το πιάνεις, ανοίγεις τα μάτια είναι η αλήθεια, μια  αλήθεια που ευχόσουν, που πάντα ήλπιζες, που ήταν πάντα εκεί, μες τα μάτια σου φως που ακολουθούσες πιστά!

Είναι που δεν μπορεί να κάνεις αλλιώς, τι όμως σε οδηγεί στα όνειρά σου; Πως μπορείς να τους δώσεις μορφή; Ποια τα μυστικά της επιτυχίας αυτών των μερικών τυχερών που τα κατάφεραν;

  • Το ταλέντο ή η δεξιότητα: Καταρχήν είναι αυτό που λέμε «να το ‘χεις». Αν και κατά την γνώμη μου όλοι οι άνθρωποι είμαστε σε κάτι ιδιαίτερα καλοί. Το θέμα λοιπόν είναι να εντοπίσεις τις δεξιότητές σου, να τις δουλέψεις και να ποντάρεις σ’ αυτές, σαν καβαλάρης σε κάτασπρο άτι στην κούρσα της ζωής.
  • Η πολλή δουλειά: Όταν έχεις διαβάσει όλη την ύλη είναι δυνατόν να μην γράψεις στις εξετάσεις; Τι να την κάνεις την τύχη όταν έχεις γνώση και όρεξη για δουλειά. Η τύχη μέσα στην πορεία της ζωής, αν την αναζητήσεις, κάποτε θα σε αγκαλιάσει.
  • Το πείσμα, η επιμονή ή αλλιώς και η εμμονή: Κάποτε είχα ακούσει μια ιστορία για ένα παιδί που όταν ήταν μικρό οι γονείς του δεν ήθελαν να μάθει γράμματα για να μένει κοντά τους στα κτήματα. Αυτός όμως διάβαζε με το φως του φεγγαριού και έγινε μεγάλος επιστήμονας στην Αμερική.
  • Ευελιξία στην αποτυχία: Κάποιοι θα σας πουν «όχι ευχαριστώ». «Θα φάτε Πόρτα» όπως λένε οι νεοέλληνες. Όμως και εκεί πρέπει να αντεπεξέλθεις. Άλλωστε δεν αρέσουν όλοι σε όλους. Και αν στα δικά σου μάτια αξίζεις πολλά… Keep walking!
  • Αυτοπεποίθηση: Πολύ βασικό. Δεν εννοώ να είσαι ψώνιο, αλλού πατώ και αλλού αεροβατώ! Αλλά να έχεις την δύναμη του ξέρω ποιος είμαι και που πάω!

  • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων: Αυτή η ικανότητα είναι χρήσιμη και θα σε βοηθήσει πολύ να βγεις από δύσκολες καταστάσεις, όσο πιο αναίμακτα γίνεται.
  • Μην παρασύρεσαι εύκολα: «Και τι πας τώρα να σπουδάσεις», «δεν θα έχεις δουλειά μετά», «δεν τα κατάφεραν τόσοι και τόσοι». Δεν… Δεν. Μην ακούς παρά μόνο την συχνότητά σου!
  • Ονειρέψου σωστά: Υπάρχει μια ολόκληρη θεωρία γύρω απ’ αυτό. Λέγεται μέθοδος silva, όπου η καλύτερη στιγμή είναι λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος. Τότε, σύμφωνα με έρευνες, λειτουργεί το άλλο ημισφαίριο του εγκεφάλου σου, που ενεργοποιεί πολλές ικανότητές σου.
  • Μερικά ακόμη, όπως, επιδεξιότητα, διπλωματία, διαλλακτικότητα, κινητική ευελιξία, προσαρμοστικότητα. κ.α., που όποια και αν είναι η κούραση ή το κόστος πρέπει να αντεπεξέλθεις.

Για να τα καταφέρεις τελικά δεν πρέπει να ξεφεύγεις από το θέμα σου. Πολλές φορές μες τη ζωή, θα σε πάρουν χείμαρροι, άνεμοι θα θέλουν να σε πάνε μακριά, αλλού. Εσύ όμως δεν πρέπει να χαθείς. Να έχεις πάντα ψηλά τ΄ όνειρό σου… μεγάλη άρκτο πάνω στα μαλλιά σου!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr