Ομελέτα με βραστές πατάτες

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές, είναι ευκαιρία για ξεκούραση με συνταγές των οποίων η παρασκευή τους θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από μία ώρα. Σήμερα σας προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή ομελέτας – Ομελέτα με βραστές πατάτες.

Υλι​κά

1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

8 αβγά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοκοπανισμένο

Εκ​τέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια ανακατεμένα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» και να σοταριστούν ελαφρά.
  • Ανακινούμε το τηγάνι, αλλά δεν ανακατεύουμε ώστε να μη σπάσουν οι πατάτες.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Χτυπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  • Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να στερεοποιηθεί η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς από κάτω.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στο γκριλ και ψήνουμε την ομελέτα για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…