Ομελέτα της στιγμής

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Η παρακάτω συνταγή είναι κατάλληλη και για τις βραδινές ώρες. Οπότε αντί να παραγγείλετε κάτι απ’ έξω, μπείτε στην κουζίνα, φορέστε την ποδιά και συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε. Για να γίνει πιο ευχάριστη η προετοιμασία του φαγητού μπορείτε να ζητήσετε από τον φίλο σας να βοηθήσει.

Στο τέλος θα έχετε φτιάξει ένα νόστιμο βραδινό!

Υλικά

1 λουκάνικο

1 κρεμμύδι

4-5 αυγά

½ κρασοπότηρο κρασί ροζέ

2-4 φέτες τυρί του τοστ

Εκτέλεση

Αρχικά προετοιμάζετε τα υλικά:

  • Βγάζετε τις φέτες τυριού για να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου
  • Κόβετε το λουκάνικο –όσο γίνεται- σε λεπτές ροδέλες.
  • Κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και ύστερα το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετείτε το αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, αφήνετε το ελαιόλαδο να κάψει και ύστερα προσθέτετε τα λουκάνικα.
  • Τα ανακατεύετε για ένα λεπτό μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και ύστερα προσθέτετε το κρεμμύδι.
  • Ανακατεύετε μια-δυο φορές και ύστερα προσθέτετε το κρασί.
  • Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα αυγά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι ανακατεύετε καλά με το σύρμα ή το πιρούνι και το περιχύνετε πάνω στο τηγάνι φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφά παντού.
  • Το γυρίζετε από την άλλη μεριά και ρίχνετε την ομελέτα πάνω σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστό απλώνετε τις λεπτές φέτες τυρί του τόστ από πάνω και τις αφήνετε να λιώσουν.

*Σερβίρετε με κριθαροκούλουρο και παγωμένη μπύρα

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.