Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις του Αρκτούρου στην Αττική

Συντάκτης: Flowmagazine

Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις του Αρκτούρου στην ΑττικήΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ολοκλήρωσε την υλοποίηση των κήπων στα σχολεία και τα Ιδρυμάτων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στην Αττική. Κήπο απέκτησαν τα παρακάτω σχολεία: Γυμνάσιο Μαγούλας (“Δέντρα Επιβράδυνσης της Φωτιάς”), 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου (“Βιότοπος του Λύκου”), 1ο ΕΠΑΛ Καματερού (“Βιότοπος της Αρκούδας”), 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου (“Δέντρα Επιβράδυνσης της Φωτιάς”) και το 50ο Γυμνάσιο Αθηνών (“Δέντρα που προτιμούν το Νερό”). Παράλληλα έτοιμοι είναι και οι κήποι σε 3 Ιδρύματα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων: στο Κέντρο Εργασιοθεραπείας και Επανένταξης “Φιλήμων” («Δέντρα Επιβράδυνσης της Φωτιάς») στη Θήβα, στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες («Δέντρα που προτιμούν το Νερό») στο Βόλο και στο Οικοτροφείο “Αλκυονίς” («Αρωματικά Φυτά και Βότανα») το οποίο υπάγεται στο Κέντρο Μέριμνας Οικογενείας και Παιδιού και βρίσκεται στο Καπανδρίτι Αττικής.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει και πάλι η δημιουργία κήπων. Σειρά θα πάρουν τα σχολεία και τα Ιδρυμάτων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αναλυτικά η λίστα με τους κήπους που θα δημιουργηθούν:

Θεσσαλονίκη: 2ο ΓΕΛ Ελευθέριου-Κορδελιού (Δυτ.Θεσσαλονίκης), 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Αν.Θεσσαλονίκη) & Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».

Καστοριά: Συγκρότημα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Καστοριάς, 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς

Φλώρινα: Λύκειο Αμυνταίου Φλώρινας & Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας-ΚΕΚΥΚΑμεΑ.

Κοζάνη: Συγκρότημα 1ου και 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας Κοζάνης

Γρεβενά: 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών

Ξάνθης: Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης

Τρίκαλα: Συγκρότημα 3ου και 9ου Γυμνασίου Τρικάλων

Καρδίτσα: Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για τα δέντρα και τα φυτά των κήπων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του προγράμματος στο facebook https://www.facebook.com/BIOtopos

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…