Όλοι χρειαζόμαστε ένα φίλο με σαρκαστικό χιούμορ!

Συντάκτης: Εύα Αρβανίτη

Μερικοί από τους πιο αστείους ανθρώπους γύρω μας χρησιμοποιούν το σαρκασμό σαν κεντρικό στοιχείο της αίσθησης του χιούμορ τους. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τους αρέσουμε ή ότι δε μας βρίσκουν συμπαθείς (αν και μπορεί να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο), αλλά τα σαρκαστικά τους σχόλια μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε και γιατί όχι να γελάμε! Δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους ο καθένας χρειάζεται ένα σαρκαστικό άτομο για φίλο.

  1. Δε θα σας χαϊδέψουν τα αυτιά.

Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι ρεαλιστές και αυθεντικοί. Δε φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι άνθρωποι που θα καλύψουν τα πράγματα. Από αυτούς θα ακούσετε ολόκληρη την αλήθεια και τίποτα άλλο πέρα από αυτήν. Θα είναι καλύτερα για εσάς μακροπρόθεσμα.

  1. Δεν θα προσβληθούν ποτέ.

Τα άτομα που διακατέχονται από σαρκαστική διάθεση, διαχειρίζονται την ίδια συμπεριφορά, ακόμη και όταν είναι αιχμηρή και σκληρή, με χάρη και αξιοπρέπεια και δεν θα προσβληθούν αν αποφασίσετε να μιλήσετε τη δική σας αλήθεια. Αυτό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου.

  1. Σας κάνουν να σκεφτείτε έξω από τα τετριμμένα.

Οι σαρκαστικοί φίλοι αναγνωρίζουν τις ανασφάλειές σας και σας ωθούν να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Θα αισθανθείτε εμπνευσμένοι από τη σαρκαστική αίσθηση του χιούμορ τους και θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι εκεί μαζί σας κάθε φορά που θα προσπαθήσετε να τις αποβάλετε.

  1. Είναι πάντα δίπλα σας.

Είναι ένα απλό γεγονός της ζωής το ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που νομίζετε ότι είναι φίλοι σας. Θα μιλήσουν πίσω από την πλάτη σας και θα πουν πράγματα ανυπόστατα. Οι σαρκαστικοί φίλοι είναι μερικοί από τους πιο πιστούς φίλους. Αν αντιληφθούν ότι κάποιος σας κοροϊδεύει ή είναι διπρόσωπος, θα σας υπερασπιστούν με οποιονδήποτε τρόπο.

  1. Ποτέ δεν φιλτράρουν τα λεγόμενά τους.

Έχοντας έναν φίλο που δε φιλτράρει τις σκέψεις και τα λεγόμενά του ακούγεται σα συνταγή για καταστροφή, αλλά αυτή η έλλειψη φίλτρου μπορεί να είναι ο καλύτερος δυνατός σύμμαχός σας. Οι σαρκαστικοί άνθρωποι τείνουν να απομακρύνουν τους ναρκισσιστές, τους καταχρηστικούς και τους χειριστικούς ανθρώπους. Οι σαρκαστικοί φίλοι είναι εχθροί για τους ανθρώπους που θέλουν να χειραγωγήσουν και να βλάψουν.

  1. Δεν φοβούνται να σας προσβάλλουν.

Οι σαρκαστικοί φίλοι σας ξέρουν ακριβώς πού βρίσκονται τα κουμπιά σας και δεν φοβούνται να δράσουν αν χρειαστεί. Δεν ανησυχούν για το αν σας προσβάλλουν, αν γνωρίζουν ότι αυτό που θα πουν είναι κάτι που πρέπει να ακούσετε.

  1. Αποφεύγουν το σαρκασμό όταν χρειαστεί.

Ένας σαρκαστικός φίλος ξέρει πότε να υποχωρεί. Αν αντιμετωπίζετε μια περίοδο στεναχώριας, δεν θα σας σαρκαστεί. Θα είναι ευγενικός, προσεκτικός, καθησυχαστικός και φιλόξενος, επειδή σας αγαπά.

Αυτό που δεν θα κάνουν ποτέ είναι να αφήσουν τους ανθρώπους να σας βλάψουν, να σας εγκαταλείψουν όταν τους χρειάζεστε περισσότερο και να μετριάσουν τα λόγια τους εάν έχουν κάτι σημαντικό που πρέπει να σας πουν.

Συντάκτης: Εύα Αρβανίτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.