Ολική επαναφορά της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Μάστορα

Ολική επαναφορά της επιδερμίδας μετά το καλοκαίριΤις ξέγνοιαστες ημέρες του καλοκαιριού, είναι πολύ εύκολο να αμελήσετε την φροντίδα της επιδερμίδας σας. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστασίας και ενυδάτωσης, έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων, πανάδων, αφυδάτωσης και άλλων ανεπιθύμητων προβλημάτων.

Μάθετε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα “καλοκαιρινά” προβλήματα και ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, προσφέρετε στην επιδερμίδα σας μια ολική επαναφορά!

Ο ήλιος ήταν καυτός… και η επιδερμίδα αφυδατώθηκε

Η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη, εάν είναι ξηρή, της λείπει η ελαστικότητα και έχει την τάση να ξεφλουδίζει. Για να την επαναφέρετε, μία φορά την εβδομάδα κάντε ένα απαλό peeling, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αμέσως μετά μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Τέλος, προτιμήστε ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή.

Εμφανίστηκαν λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι κύριος παράγοντας για την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Για να μειώσετε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, κάντε δύο φορές την εβδομάδα ένα ελαφρύ peeling και συνεχίστε με συσφικτική μάσκα. Απλώστε δύο φορές την ημέρα ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο και μην παραλείψετε να ενυδατώσετε και την περιοχή των ματιών με μία αντιρυτιδική κρέμα της επιλογής σας.

Ανεπιθύμητες πανάδες

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες, είναι η εμφάνιση πανάδων, που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προστασίας από τον ήλιο. Κύριος στόχος, είναι ο αποχρωματισμός τους, με τη βοήθεια λευκαντικών προϊόντων. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι εμφανή, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους. Σημαντικό είναι να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία, με αντηλιακά προϊόντα υψηλής προστασίας.

Συμβουλές για ένα δέρμα όμορφο και νεανικό ακόμα και το καλοκαίρι

  1. Να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά.
  2. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή προστασία.
  3. Πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό καθημερινά.
  4. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά.
  5. Σε έντονη ηλιοφάνεια να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Μάστορα,

Influence:

Η Αλεξάνδρα Μάστορα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Από μικρό κορίτσι είχε μία ιδιαίτερη σχέση, με τον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας…