Όλες οι νέες τάσεις γύρω από τα οινοπνευματώδη (και μη) ποτά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Προτιμάς υγιεινό ποτό ή χαλαρωτικό; γλυκό ή ξινό; Με αλκοόλ ή χωρίς. Όλες οι νέες τάσεις σχετικά με το ποτό και οι νέες γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Το ποτό αποτελεί βασικά ανάγκη των ανθρώπων από την αρχή την ιστορίας μας. Ο άνθρωπος στην διάρκεια της ιστορίας του έχει δημιουργήσει ποικίλες γεύσεις από πολλές και διαφορετικές πρώτες ύλες. Παλιότερα το ποτό το οποίο προτιμούσαν οι άνθρωποι εξαρτιόταν από την περιοχή που ζούσαν οι άνθρωποι και από τα φυτά που φύονταν εκεί. Η σημερινή αφθονία όμως και  η ελεύθερη αγορά βοήθησαν στο να δημιουργηθούν αρκετοί γευστικοί συνδυασμοί καλύπτοντας όλο το φάσμα γεύσεων και απολαύσεων.

Κοκτέιλ με έγχυση  CBD

Το CBD  είναι καναβιδιόλη βασικό συστατικό το οποίο περιέχεται στην κάνναβη. Τον τελευταίο καιρό η κάνναβη έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και η βιομηχανία της εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.  Είναι μια χημική ένωση που ανήκει στην κατηγορία των αλκοολών η οποία είναι χαλαρωτική αλλά όχι εθιστική και ταυτόχρονα είναι γευστική και έντονα αρωματική

Bubble tea

Το συγκεκριμένο ποτό αποτελεί ένα ποτό χωρίς αλκοόλ με μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τις γεύσεις. Συγκεκριμένα συνδυάζει περίπου 300 διαφορετικές γεύσεις. Οι φυσαλίδες οι οποίες περιέχουν σιρόπι ή ταπιόκα είναι γλυκές και δίνουν στο ρόφημα μια άλλη γεύση αλλά ταυτόχρονα παραμένει χαμηλό στην περιεκτικότητα του σε  ζάχαρη. Η βιομηχανία του τσαγιού με φυσαλίδες προοδεύει διαρκώς και μάλιστα θεωρείται ότι σε μερικά χρόνια θα έχει φτάσει περίπου της αξία των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μπύρες με ή χωρίς αλκοόλ

Η μπύρα είναι ένα ποτό το οποίο μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να αλλάξει ως προς το χρώμα, την γεύση, το άρωμα και τον αλκοολικό της βαθμό. Σε κάθε περιοχή της Ευρώπης η μπύρα φτιάχνεται με διαφορετικό τρόπο και έχει την δικιά της ιδιαίτερη γεύση. Στην Ελλάδα διαθέτουμε πολλές και διαφορετικές μπύρες. Όμως η μπύρα χωρίς αλκοόλ αποτελεί μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους οι οποίοι αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνεύματος. Μπορείτε να την βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά επίσης μπορείτε να την παραγγείλετε και σε πολλές μοντέρνες καφετέριες και μπαρ.

Κρασί σε χάρτινη συσκευασία

Η οικολογία αρχίζει να καθιερώνεται ως trend και οι εταιρίες πλέον τείνουν να αλλάζουν τακτική και να ευνοούν πιο πολύ τις οικολογικές συσκευασίες. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συντελείται και με το κρασί το οποίο πλέον κυκλοφορεί αρκετά συχνά σε χάρτινες συσκευασίες αντί μεγάλων φιαλών. Παρ’όλο που η ωρίμανση σε μπουκάλι βελτιώνει αρκετά τις ιδιότητες του οίνου και μάλιστα λέγεται ότι είναι και υπεύθυνη για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων αρωμάτων του αρκετά κρασιά σε χάρτινη συσκευασία είναι αρκετά εύγεστα και αρωματικά και αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Εμφιαλωμένα έτοιμα κοκτέιλ

Κι όμως γίνεται να υπάρχει εάν κοκτέιλ έτοιμο και συσκευασμένο σε φιάλη. Μπορείτε πλέον από την άνεση του σπιτιού σας να καταναλώσετε έτοιμα κοκτέιλ χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε κάποιο μπαρ. Είναι αρκετά εύγεστα και οι συνδυασμοί είναι αρκετοί. Επίσης για τους λάτρεις των  virgin κοκτέιλ, δηλαδή αυτών που δεν έχουν αλκοόλ, κυκλοφορούν στο εμπόριο αρκετά «alcohol free» κοκτέιλ τα οποία είναι το ίδιο ικανοποιητικά με τα κανονικά. Επίσης αρκετές εταιρίες παρασκευής επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν και υλικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους, ή να τα εμφιαλώσουν σε  οικολογική συσκευασία.

Βίγκαν κρασιά

Κι όμως παρόλο που το κρασί είναι προϊόν το οποίο προέρχεται από τον μούστο των σταφυλιών δεν μπορεί να θεωρηθεί βίγκαν ποτό.  Για τη διαύγαση του (δηλαδή το ποτό να είναι καθαρό και να μην είναι θολό) χρησιμοποιείται αλβουμίνη η οποία περιέχεται στο λεύκωμα του αυγού. Η τελευταία τάση ως προς το ποτό υπαγορεύει η πρακτική αυτή να αντικατασταθεί και όσο γίνεται να χρησιμοποιούνται άλλε μέθοδοι για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Όμως μερικές από αυτές αυξάνουν την τιμή ελάχιστα. Αν λοιπόν δείτε κάποιο κρασί να είναι ελαφρώς ακριβότερο αξίζει μια δοκιμή αλλά ταυτόχρονα μπορεί να οφείλεται και σε αυτό.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.