Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε έναν χυμό αλόης βέρα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε έναν χυμό αλόης βέραΠολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τα πολλά οφέλη που συνδέονται με τη χρήση της αλόης βέρα. Πολλοί, όμως, δεν γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία μας που συνδέονται με την κατανάλωση χυμού αλόης βέρα. Αν και δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο, περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία του σώματος.

1. Αποτοξίνωση

Ο χυμός αλόης βέρα αποτελεί τη φυσική επιλογή για αποτοξίνωση. Λόγω του τρόπου ζωής μας συμπεριλαμβανομένου του στρες, της ρύπανσης και του πρόχειρου φαγητού, θα πρέπει περιστασιακά να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας. Ο χυμός αλόης βέρα είναι ο ιδανικός τρόπος για να γίνει αυτό, διότι περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να χειρίζεται το καθημερινό άγχος και την καταπόνηση.

2. Πεπτικό σύστημα

Το υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει την απορρόφηση όλων των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στη διατροφή μας. Εκτός από τις φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου. Μπορεί επίσης να μειώσει την ποσότητα ων βλαβερών βακτηρίων που βρίσκονται στο έντερό μας. Μπορεί, επίσης, να απαλύνει και να μειώσει πεπτικά προβλήματα, όπως η καούρα.

3. Ανοσοποιητικό σύστημα

Ο χυμός αλόης βέρα περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες του σώματος. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθείς ενώσεις που είναι μια παρενέργεια του μεταβολισμού, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης. Ως εκ τούτου, όταν πίνετε χυμό αλόης βέρα σε τακτική βάση, το σώμα σας θα έχει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε έναν χυμό αλόης βέρα4. Πρόληψη φλεγμονών

Αυτός ο χυμός έχει 12 διαφορετικές ουσίες οι οποίες είναι σε θέση να μειώσουν και να προλάβουν οποιαδήποτε φλεγμονή.

5. Υγιές δέρμα

Ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου και της ελαστίνης προσφέροντάς σας ένα υγιές δέρμα. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει ήσσονος σημασίας ερεθισμούς του δέρματος, όπως γρατζουνιές, κοψίματα και εγκαύματα.

6. Απώλεια βάρους και ρύθμιση ενέργειας

Όταν πίνουμε χυμό με αλόη βέρα, το σώμα μπορεί φυσικά να καθαρίσει το πεπτικό του σύστημα. Επειδή η διατροφή πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση ή κόπωση, η αλόη μπορεί να σας τονώσει. Μάλιστα, κατά αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το βάρος σας και θα αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

7. Βιταμίνες και μέταλλα

Κάθε ημέρα το σώμα μας χρειάζεται να καταναλώνει αρκετές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και ο χυμός αλόης βέρα περιέχει πολλά από αυτά. Περιλαμβάνει βιταμίνη Α, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, νιασίνη και φολικό οξύ. Εκτός από αυτά, περιέχει χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, ασβέστιο και άλλα.

8. Οδοντική υγεία

Ο χυμός αλόης βέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει τα ούλα και το στόμα σας. Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε έναν χυμό αλόης βέραΠαρέχει όχι μόνο φυσικές αντι-μικροβιακές και αντι-βακτηριακές ενέργειες, αλλά και πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που ευνοούν την κυτταρική θεραπεία και την ανάπτυξη. Εξαιτίας αυτού, θα βρείτε μερικά τζελ δοντιών που περιέχουν αγνή αλόη βέρα, ειδικά για να βοηθήσετε τα στοματικά έλκη και την αιμορραγία των ούλων.

9. Καρδιαγγειακή υγεία

Περιέχει θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ρυθμίσουν την πίεση του αίματος, να βελτιώσουν την οξείδωση του αίματος και την κυκλοφορία και τη μείωση της χοληστερόλης.

Προφυλάξεις

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση χυμού αλόης βέρα λόγω καθαρτικών και ερεθιστικών ιδιοτήτων. Δεν θα πρέπει να καταναλώνεται κατά τη γαλουχία, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διάρροια για το μωρό.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…