Όλα όσα πρέπει να τολμήσω τη νέα χρονιά

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Κάθε χρόνο τα ίδια. Νέοι στόχοι, νέα θέλω, μεγαλεπήβολες δηλώσεις. Τα τολμάμε ποτέ άραγε όλα αυτά που σκεφτόμαστε; Αν κάνουμε έστω και λίγα από όλα αυτά που σκεφτόμαστε κάθε χρόνο, τότε σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι.

Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Ας φτιάξουμε μια λίστα με όλα αυτά που ονειρευόμαστε να κάνουμε, φροντίζοντας όμως αυτή η λίστα να είναι εφικτή, διαφορετικά θα απογοητευτούμε πριν καλά-καλά ξεκινήσουμε.

Θυμηθείτε ότι οι μέρες μας είναι πολύτιμες και οφείλουμε στον εαυτό μας, αν μη τι άλλο, να τις κάνουμε να έχουν ουσία. Όχι ψυχαναγκαστικά, αλλά επειδή το επιλέγουμε.

Σίγουρα κάποιες μέρες θα είναι ράθυμες, τεμπέλικες, μελαγχολικές. Τις “καλές” μέρες όμως, ας φροντίσουμε να τις γεμίσουμε με δραστηριότητες που θα μας εξελίξουν και θα μας κάνουν να νιώσουμε αληθινά καλά.

Ας τολμήσουμε λοιπόν

  • Να κάνουμε ένα ταξίδι. Με σωστό προγραμματισμό μπορεί να κοστίσει λίγα χρήματα, ενώ αυτά που μπορεί να μας προσφέρει είναι ανεκτίμητα.
  • Να διεκδικήσουμε καλύτερο σπίτι/ δουλειά/ συνθήκες ζωής. Πολλές φορές από φόβο και “βόλεμα”, βαλτώνουμε και μένουμε σε καταστάσεις ή μέρη που μας τραβούν πίσω. Ας είναι η νέα χρονιά εφαλτήριο για να αξιολογήσουμε αυτά που έχουμε και να βρούμε κάτι καλύτερο για τη ζωή μας.
  • Να αποβάλουμε μια τουλάχιστον κακή συνήθεια. Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το απεριόριστο “σερφάρισμα” στα social media είναι συνήθειες που μας βλάπτουν και καλό είναι να τις εξαλείψουμε. Κάθε φορά υποσχόμαστε στον εαυτό μας πως θα κάνουμε αυτό που είναι καλό για μας, το αμελούμε όμως. Η ζωή δεν μας περιμένει. Το να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους σε κάθε επίπεδο, γι’ αυτό όσο πιο άμεσα, τόσο το καλύτερο.
  • Να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες. Η γυμναστική, οι περίπατοι στη φύση όταν υπάρχει δυνατότητα, η συναναστροφή με καλούς ανθρώπους, οι δραστηριότητες, το διάβασμα, είναι μερικά μόνο πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.
  • Να απομακρυνθούμε από καταστάσεις και ανθρώπους που δεν μας κάνουν καλό. Πολλές φορές “κολλάμε” σε επαφές με ανθρώπους που δεν μας ταιριάζουν, μόνο και μόνο γιατί δεν έχουμε με ποιον να βγούμε. Κι όμως, το να αποκοπούμε από άτομα που δεν μας ταιριάζουν και πιθανώς να μας επιβαρύνουν ψυχολογικά, θα μας βγάλει από την “βόλεψη” μας και θα κινητοποιηθούμε να βρούμε νέους φίλους.
  • Να ξεκινήσουμε μια νέα δραστηριότητα, έξω από τις συνήθειές μας. Για παράδειγμα, μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσουμε χορό, ή μια ξένη γλώσσα, κάποιο μουσικό όργανο, μια πολεμική τέχνη και τόσες ακόμη προσφερόμενες επιλογές που θα μας κάνουν να περνάμε όμορφα και να γνωρίσουμε καινούργιο κόσμο, και μάλιστα με κοινά με εμάς ενδιαφέροντα.
  • Να βρούμε τον έρωτα. Αν είστε ελεύθεροι, τολμήστε να διεκδικήσετε αυτόν/ήν που σας ενδιαφέρει. Αν δεν έχετε εντοπίσει κάποιον που να σας κινήσει το ενδιαφέρον, ο πιο σίγουρος δρόμος για να βρείτε έναν σύντροφο είναι να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του. Μην ξεχνάτε, όλοι είμαστε ερωτεύσιμοι για κάποιον. Αν πάλι είστε σε σχέση ή γάμο, τολμήστε να δείξετε στο έτερον σας ήμισυ πόσο πολύτιμο είναι για σας, τονώνοντας τη σχέση σας με ραντεβού, γεύματα στο σπίτι, πολλές αγκαλιές και ξαφνικές εκπλήξεις!

Όλα είναι εφικτά. Το μόνο που χρειάζεται για να τα καταφέρουμε είναι υπομονή, επιμονή, πάθος και στρατηγική.

Καλές Γιορτές!

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.