Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις αφέλειες

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Οι αφέλειες είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends στα μαλλιά και λίγο ή πολύ όλες τις έχουμε σκεφτεί σαν αλλαγή. Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να τα σκεφτείς και να τα γνωρίζεις πριν την μεγάλη αλλαγή.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις αυτό το βήμα

Τύπος μαλλιών: Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τόλμησε την αλλαγή. Αν όμως έχουν την τάση να φουντώνουν ή είναι πιο σγουρά, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για λίγο παραπάνω περιποίηση από αυτή που είχες συνηθίσει.

Στυλ αφελειών: Αυτό μπορείς να το αποφασίσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, τον τύπο των μαλλιών σου, το κούρεμα που έχεις, αλλά και με τις συμβουλές του κομμωτή σου. Αν τα σκεφτείς όλα αυτά, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο για σένα.

Μακραίνουν γρήγορα: Πριν το καταλάβεις θα έχουν κιόλας μακρύνει. Γι’ αυτό πρέπει να έχεις στο νου σου πως θα πρέπει συχνά να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου. Μπορεί να φαίνεται απλό και να μπεις στον πειρασμό να τις κόψεις μόνη σου, αλλά οι αφέλειες χρειάζονται προσοχή.

Λαδώνουν πιο γρήγορα: Άσχετα από το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σου, οι αφέλειες θα λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα γιατί ακουμπάνε στο πρόσωπο.

Ατημέλητος κότσος : Ταιριάζουν πολύ και σίγουρα θα το λατρέψεις σαν επιλογή.

Σε μικραίνουν: Καλύπτουν τις ρυτίδες και γραμμές έκφρασης στο μέτωπο, δίνουν άλλη συμμετρία στο πρόσωπο και σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη.

Έχεις την επιλογή να τις πιάνεις με τσιμπιδάκι.

Προϊόντα που θα τις βοηθάνε: Τα λαδάκια ιδανικά θα σε βοηθούν να τις ενυδατώνεις, με αποτέλεσμα να στέκονται καλύτερα. Πρέπει όμως να δείξεις προσοχή στην ποσότητα που θα βάζεις.

Επίσης αν φοβάσαι: Το να μακρύνεις τις αφέλειες μπορεί να σου φαίνεται βάσανο, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο. Μελλοντικά μπορείς να τις μπερδεύεις μαζί με άλλες τούφες. Με αυτό τον τρόπο θα είναι σαν να μην έχεις.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο: 

Τι πρέπει να ξέρεις από την στιγμή που θα τις κάνεις

  • Κάθε πότε θα τις κόβεις;

Ανάλογα. Κατά μέσο όρο κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες.

  • Τι να κάνω αν είναι λιπαρές;

Πιάσε τα σε αλογοουρά και λούσε με σαμπουάν μόνο τις φράντζες προτού βγεις. Ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου υγρό σπρέι με νερό και αλάτι για πιο wavy look.

  • Τι κάνεις σε περίπτωση που τις βαρεθείς;

Το λες στον κομμωτή σου. Έτσι αυτός θα σου τις κόβει με τέτοιο τρόπο ώστε σιγά σιγά να χάνονται μέσα στα υπόλοιπα μαλλιά.

Πριν πάρεις την τελική σου απόφαση κάνε μια έρευνα και πάρε ιδέες. Το Pinterest είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.