Όλα κόποις κτώνται!

Συντάκτης: Μαργαρίτα Αρετού

Πόσες πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε με λαχτάρα κάτι που θα θέλαμε να έχουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές, επίσης, που νιώθουμε άλλοτε ένα ισχνό και άλλοτε ένα έντονο τσίμπημα ζήλειας στην καρδιά μας. Έχετε παρατηρήσει ωστόσο ότι ελάχιστες από αυτές τις φορές σκεφτόμαστε το αντίτιμο που χρειάζεται για να έχουμε αυτό που ποθούμε ή τις δυσκολίες που συνεπάγεται κάτι που στα μάτια μας είναι το ιδανικό εκείνη τη στιγμή; 

Για παράδειγμα, ένα πολύ ωραίο γυμνασμένο σώμα απαιτεί θυσίες, γυμναστική σε τακτική βάση, διατροφή, πιστή τήρηση προγράμματος. Το να είναι κανείς διάσημος έχει τους δικούς του περιορισμούς και το δικό του αντίβαρο. Για παράδειγμα, έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές διάσημους σε συνεντεύξεις να εκμυστηρεύονται πόσο πολύ θα επιθυμούσαν να βγουν μια βόλτα χωρίς να τους παρακολουθεί κάποιος δημοσιογράφος, χωρίς να παραμονεύει κάποιος ρεπόρτερ για μια φωτογραφία την ώρα που περπατούν ή κάνουν την διατροφική τους ατασθαλία σαν άνθρωποι και αυτοί βρε αδερφέ. Να μπορούν να απολαύσουν το παγωτό ή το hot dog τους χωρίς να τους απαθανατίσει η κάμερα να ανοίγουν το στόμα τους για να φάνε την μπουκιά σε αυτές τις αξιομνημόνευτες πόζες που τους πετυχαίνουν με ορθάνοιχτο το στόμα τους οι δόλιοι να απολαμβάνουν την λιχουδιά τους. 

Όταν είμαστε μόνοι μας και μας πιάνει μια μελαγχολία – δικαιολογημένη, ας μην κατακρίνουμε τα συναισθήματά μας- συλλογιζόμαστε τι τυχεροί είναι όσοι έχουν έναν σύντροφο ή ζηλεύουμε άτομα που συγκατοικούν ή παντρεύονται. Σαφώς, δεν αντιλέγουμε σε καμία περίπτωση και αυτή η κατάσταση όμως έχει τις δυσκολίες της. Μια σχέση όμως και δη μια συγκατοίκηση και ένας γάμος θέλουν συνεχείς προσπάθειες, να κάνεις υποχωρήσεις, να κάνεις πίσω σε τσακωμούς, να συμβιβάζεσαι, να θυμώνεις και να δυσαρεστείσαι με συνήθη ελαττώματα. 

Αυτό που ενδεχομένως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι από τον διακαή πόθο μας να έχουμε κάτι, να ήμασταν κάτι ή να βιώναμε μία κατάσταση λησμονούμε τα δύσκολα σημεία που συναποτελούν αυτή την συνθήκη. Όλα κόποις κτώνται και είναι σοφή αυτή η φράση. Όλα θέλουν προσπάθεια, τις θυσίες τους και ενέχουν τις δυσκολίες τους. 

Σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν συνεπάγονται να ξεχάσουμε όσα θέλουμε. Τουναντίον. Να μην λησμονούμε μόνο ότι για όσα λαχταρούμε χρειάζεται μαζί με τη Θεά Αθηνά να κουνήσουμε και εμείς το χεράκι μας και να κάνουμε τις προσπάθειές μας.

Αξίζει όμως για αυτά που επιθυμούμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε και ειδικά για όσα η ψυχή μας ποθεί με τόση λατρεία και καημό, αναμφίβολα αξίζει να καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τα κατορθώσουμε! 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Μα τώρα! Ας ξεκινήσουμε άμεσα! Τα όνειρά μας τα απολαμβάνουμε περισσότερο όταν είναι “ζεστά” μέσα στην καρδιά μας! Φύγαμε λοιπόν!

Συντάκτης: Μαργαρίτα Αρετού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.