Οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονο κρύο, βροχές ή/και χιόνια. Το σπίτι αποτελεί το καταφύγιο του κάθε ανθρώπου και η δημιουργία θαλπωρής και ζεστασιάς τις κρύες, χειμερινές μέρες με εστίες θέρμανσης αποτελεί πρωταρχικό μέλημα.

Παρακάτω θα αναφερθούν οι κυριότεροι οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας.

  • Το τζάκι, μια κλασική και παραδοσιακή εστία θέρμανσης απαιτεί ελάχιστα έξοδα για την αγορά ξύλων. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φορτίο ξύλα που μπορεί να είναι από ελιά ή από πεύκο και να εφοδιαστείτε για αρκετό καιρό. Το τζάκι προτιμείται από πολλούς ανθρώπους σαν οικονομική λύση θέρμανσης και επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα του πατροπαράδοτου ψησίματος κρέατος ή/και ψαριών με υγιεινό τρόπο. Το μόνο μειονέκτημα του τζακιού είναι ότι καλύπτει και ζεσταίνει περιορισμένο χώρο.
  • Μία άλλη οικονομική λύση είναι η αγορά και τοποθέτηση μιας σόμπας πετρελαίου ή/και αερόθερμου. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η αγορά πετρελαίου για την λειτουργία της σόμπας. Η κατανάλωση πετρελαίου μπορεί να γίνει με μέτρο και η σόμπα εξασφαλίζει ζεστασιά και θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού. Στην περίπτωση του αερόθερμου, αγοράζετε την συσκευή και την χρησιμοποιείτε σαν εστία θέρμανσης.
  • Αν ήδη έχετε εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλοριφέρ, μπορείτε με την καύση ξύλων ή/και πετρελαίου να ζεστάνετε ολόκληρο το σπίτι σας και να έχετε την δυνατότητα για τη ροή ζεστού νερού στο σπίτι. Σαφώς το σύστημα καλοριφέρ που καίει ξύλα είναι οικονομικότερο από την κατανάλωση πετρελαίου. Το σύστημα καλοριφέρ θα εγκατασταθεί μια φορά και θα χρησιμοποιηθεί εφ’όρου ζωής προσφέροντας άπλετη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Επιπλέον, η εγκατάσταση aircondition στα δωμάτια του σπιτιού που χρειάζονται θέρμανση είναι μια προτεινόμενη λύση για την δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας. Να τονιστεί ότι η χρήση του air-condition πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί καταναλώνει αρκετό ρεύμα.

Εντέλει, αναφέρθηκαν οι κυριότεροι οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας από παραδοσιακούς τρόπους έως σύγχρονους. Η επιλογή εστίας θέρμανσης είναι προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές διαστάσεις που απαιτούνται για την εγκατάσταση ή/και αγορά συστημάτων θέρμανσης.

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.