Οικονομικά αεροπορικά ταξίδια της τελευταίας στιγμής

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των διακοπών, των αδειών που όλοι κανονίζουμε να πάρουμε λίγες μέρες για εμάς και να εξασφαλίσουμε χρόνο με την οικογένεια μας και τους αγαπημένους μας. Τις περισσότερες φορές αν δεν έχουμε κάποια εξοχική κατοικία ή θέλουμε να δούμε κάτι καινούργιο, κανονίζουμε να παραθερίσουμε σε κοντινούς προορισμούς. Το πρόβλημα βέβαια που έχουμε οι περισσότεροι είναι ότι για σειρά ετών κανονίζουμε να πηγαίνουμε στους ίδιους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αμάξι ή κοντινά νησάκια που έχουν οικονομικά δρομολόγια. Και είναι λογικό καθώς εξοικονομούμε και χρόνο, αλλά και κάποια χρήματα.

Νομίζω πως όλοι μας τρομάζουμε αρκετά με την ιδέα του αεροπορικού ταξιδιού στην εποχή μας. Η οικονομική κατάσταση είναι σχετικά δύσκολη και θεωρούμε πως και ένα ταξίδι με αεροπλάνο θα μας επιβαρύνει. Βέβαια τα πράγματα στην αγορά έχουν αλλάξει, καθώς με την οικονομική κρίση και την μείωση των μισθών αλλάζουν και προσαρμόζονται και οι εταιρείες και η αγορά στις ανάγκες των καταναλωτών.

Μην φοβάστε λοιπόν να προτιμήσετε κάποιο προορισμό και να επωφεληθείτε από το αεροπλάνο. Οι εταιρείες πλέον βγάζουν κάποιες προσφορές και τα εισιτήρια γενικά είναι πολύ πιο οικονομικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε κράτηση είναι μέσω του διαδικτύου, διότι δεν ξέρετε μπορεί στην περιήγησή σας σε διάφορες σελίδες να βρείτε για τις ημερομηνίες που σας βολεύει ένας προορισμός πολύ όμορφος που δεν τον είχατε καν σκεφτεί πρωτύτερα. Επιπλέον μπορείτε να ανατρέξετε και να κάνετε και οι ίδιοι κάποια έρευνα και να προτιμήσετε να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ στις περιοχές που θα θελήσετε να ταξιδέψετε.

Εμείς παρακάτω για τη δική σας διευκόλυνση θα σας προτείνουμε κάποιες σελίδες στις οποίες μπορείτε να μεταβείτε για να ενημερώνεστε από τις επόμενες μέρες σχετικά με τα εισιτήρια και να κανονίσετε τις δικές σας αποδράσεις τελευταίας στιγμής.

Ιστοσελίδες για κρατήσεις εισιτηρίων:

Rayanair

Airtickets.gr

Pamediakopes.gr

Airshop.gr

Travelplanet24.com

TravelKiki.com

Travel.viva.gr

Aktinatravelnow.gr

Για την καλύτερη πληροφόρησή σας οφείλουμε να αναφέρουμε ότι αυτές είναι οι low budget πτήσεις, δηλαδή αυτές από εταιρίες χαμηλού κόστους. Και πρέπει να γνωρίζετε πως οι τιμές των αεροπορικών μπορεί να αυξηθούν από μέρα σε μέρα. Οπότε είναι προτιμότερο να κλείνετε τις οικονομικές πτήσεις την ημέρα που τις βρίσκετε.

Επιπλέον θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν μπορείτε να μεταβείτε στο αεροπλάνο με πολλά πράγματα και πόσο μάλλον βαριά. Ούτε μπορείτε να κουβαλάτε υγρά στο σακ βουαγιάζ που θα πάρετε μαζί σας στην καμπίνα. Η βαλίτσα που μπορείτε να πάρετε έχει συγκεκριμένες διαστάσεις τις οποίες θα βρείτε στις οδηγίες και πρέπει να ζυγίζει έως 10 κιλά (μαζί με τα πράγματά σας) και εάν δεν έχετε, όταν θελήσετε να προμηθευτείτε ψάξτε για την αποσκευή με την ένδειξη βαλίτσα καμπίνας. Δικαιούστε και μία χειραποσκευή μικρή.

Ελπίζουμε να πάρετε την απόφαση και φέτος να κάνετε κάτι όμορφο και διαφορετικό!

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.