Οικολογικοί τρόποι για τη φροντίδα των φυτών σας

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Οικολογικοί τρόποι για τη φροντίδα των φυτών σαςΧρησιμοποιείστε καθημερινά υλικά για έναν πιο εναλλακτικό και οικολογικό τρόπο φροντίδας του κήπου σας. Από αλάτι και πιπέρι μέχρι μπύρα και σπάγκο. Θα σας δώσουν τις λύσεις στα κηπουρικά σας προβλήματα, εύκολα και οικολογικά.

Πιπέρι & Αλεύρι

Βγάλτε το από την κουζίνα και χρησιμοποιείστε το στον… κήπο. Όχι για να νοστιμέψετε τα λουλούδια σας, αλλά για να τα κάνετε να απαλλαγούν από μελίγκρα, μυρμήγκια και όλα τα ανεπιθύμητα μαμούνια που τρώνε αχόρταγα τα φύλλα και τα πέταλα των λουλουδιών σας. Συγκεκριμένα, σκορπίστε γύρω από τα φυτά σας ένα μείγμα από αλεύρι και μαύρο πιπέρι και τα μαμούνια θα ψάξουν αλλού για να φάνε.

Αλάτι

Αν θέλετε να καθαρίσετε μια παλιά γλάστρα κάνοντας οικονομία στο νερό, κάντε αυτό, ρίξτε στο εσωτερικό της λίγο αλάτι και τρίψτε τους λεκέδες της με μια βούρτσα.

Κιμωλία

Αν ο κήπος σας υποφέρει από μυρμηγκοφωλιές, τη λύση τη δίνει το ανθρακικό ασβέστιο. Απομακρύνει τα μυρμήγκια καθώς επίσης σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες. Πως; Κυκλώστε τις εισόδους και τις εξόδους των μυρμηγκοφωλιών με παχιές γραμμές κιμωλίας όσο για τα σαλιγκάρια, τρίψτε τις κιμωλίες και τη σκόνη σκορπίστε την στον κήπο.

Φλούδα μπανάνας

Θέλετε να λάμπουν τα φύλλα των φυτών σας που έχετε μέσα στο σπίτι; Το μυστικό κρύβεται στο εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Περάστε την επιφάνεια κάθε φύλλου με το εσωτερικό της φλούδας, η σκόνη θα εξαφανιστεί και τα φύλλα θα λάμπουν ξανά.

Τσάι

Αν θέλετε οι τριανταφυλλιές σας να δυναμώσουν και να ενισχυθεί η ανάπτυξη των αγαπημένων σας λουλουδιών χρησιμοποιείστε τσάι. Εφοδιαστείτε με φακελάκια τσαγιού, χρησιμοποιημένα και μη, και σκορπίστε τα φύλλα στο χώμα γύρω από τους θάμνους. Στη συνέχεια, σκεπάστε μ’ ένα λεπτό χτρώμα από άχυρα και ποτίστε. Σύντομα θα δείτε τις τριανταφυλλιές σας φουντωτές!

Οικολογικοί τρόποι για τη φροντίδα των φυτών σαςΣπάγκος

Δεν έχετε κατοικίδιο για να ανησυχείτε τι θα απογίνει το σαββατοκύριακο που θα λείψετε εκδρομή, έχετε όμως γλάστρες στο σαλόνι και φοβάστε τι θα απογίνουν αυτές τις μέρες. Βάλτε δίπλα από κάθε γλάστρα ένα μικρό μπολ με νερό και μέσα ρίξτε κομμάτια σπάγκου. Τα κομμάτια να είναι τόσο μακριά ώστε να φτάνουν από το μπολ στο εσωτερικό της γλάστρας. Μουλιάστε κάθε κομμάτι καλά, βάλτε τη μία άκρη του μέσα στο μπολ και την άλλη θάψτε την λίγο μέσα στο χώμα της γλάστρας. Δεν θα υπάρχει φόβος να ξεραθεί το φυτό σας αφού μέσω του σπάγκου θα τραβά υγρασία.

Μπύρα

Αν μέχρι τώρα νομίζατε πως μόνο εσείς τρελένεστε για μπύρες κάνατε λάθος. Υπάρχουν και διάφορα ζωύφια που δεν μπορούν να της αντισταθούν. Για σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες φτιάξτε μόνοι σας αυτή την οικολογική παγίδα. Εκεί που έχετε εντωπίσει μεγάλη κίνηση από σαλιγκάρια, τοποθετήστε στο χώμα βυθισμένο, ένα δοχείο από χυμό το οποίο το έχετε κόψει κατά μήκος στη μέση. Ρίξτε μισό μπουκάλι ζεστή μπύρα μέσα στο δοχείο και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…