Οικολογικές επιλογές για το χώρο μας που «λατρεύει» το feng shui

Συντάκτης: Flowmagazine

Ξέρατε πως το feng shui φέρνει τη δύναμη του περιβάλλοντος και της γης στο χώρο μας έτσι ώστε να επιτύχουμε θετική ενέργεια στη ζωή μας; 10 συμβουλές για τον τέλειο συνδυασμό οικολογίας και feng shui! 

Για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο ποιότητας ζωής εφαρμόζουμε τις παρακάτω 10 συμβουλές του feng shui που στοχεύουν στον «γήινο παράγοντα», δηλαδή τον τρόπο να χειριζόμαστε την ενέργεια του περιβάλλοντος κατά τρόπο που να είμαστε απρόσβλητοι από την αρνητική ενέργεια.

  1. Μεταχειριζόμαστε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στα ψώνια μας, αντί να χρησιμοποιούμε χάρτινες ή πλαστικές ή βιοδιασπώμενες.
  2. Ξεκινάμε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης εφημερίδων και γενικά χαρτιού και προχωράμε στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και χρησιμοποιημένου λαδιού.
  3. Κλείνουμε το νερό όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας ή στο ξύρισμα.
  4. Αντικαθιστούμε τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως και συμπαγείς λαμπτήρες.
  5. Αγοράζουμε ντόπια φρούτα και λαχανικά (εξοικονομούνται καύσιμα, συσκευασία και πολλά άλλα!)
  6. Χρησιμοποιούμε μόνο όταν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο και φροντίζουμε να κανονίζουμε την μετακίνησή μας μαζί με άλλους για την εξοικονόμηση καυσίμων (μια διαδρομή αντί πολλών). 
  7. Πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας μέσω υπολογιστή εξοικονομώντας τη χρήση χαρτιού και τη χρήση των καυσίμων.
  8. Εάν αυτό είναι εφικτό να μην μπαίνουμε, ειδικά στις κρεβατοκάμαρες, με τα παπούτσια, καθώς μεταφέρουμε όλη την εξωτερική αρνητική ενέργεια στον χώρο που ζούμε και κοιμόμαστε.
  9. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές στα υπνοδωμάτια, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και ο υπολογιστής – εάν αυτός είναι απαραίτητος στην κρεβατοκάμαρα – να κλείνει την νύχτα και να μην μένει σε στάση αναμονής.
  10. Για να αλλάζει η ενέργεια στον χώρο μας, καλό θα είναι να αερίζουμε τα δωμάτια τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα και να τα φωτίζουμε, τραβώντας τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την σύνδεσή μας με τον κόσμο. Όλα επηρεάζονται από εμάς τους ίδιους και εμείς με την κατάλληλη χρήση της φιλοσοφίας του feng shui, αλλά και της δικής μας ψυχικής ισορροπίας, θα καταφέρουμε να απολαμβάνουμε μια καλή υγεία για πάντα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…