Οικολογικά αρωματικά χώρου

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Οικολογικά αρωματικά χώρουΠροσφέρετε ξεχωριστή αίσθηση στο χώρο σας, χρησιμοποιώντας αρωματικά. Με τον τρόπο αυτό θα τον κάνετε πιο οικείο και ευχάριστο, ενώ θα δώσετε έμφαση στην ατμόσφαιρα των δωματίων σας εκτός της εμφάνισης τους.

Τα κοινά αρωματικά χώρου, που υπάρχουν στο εμπόριο περιέχουν χημικά, αρκετά βλαβερά για τον οργανισμό. Επίσης τα αρωματικά σπρέι εκτός από τα χημικά που περιέχουν, επιβαρύνουν και το όζον. Τέλος τα αρωματικά στικ και τα ηλεκτρικά αρωματικά χώρου, δεν είναι τόσο φρέσκα, ενώ περιέχουν συστατικά που έχουν βάση το πετρέλαιο

Αντίθετα μπορείτε με φυσικά υλικά να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό χώρου. Πρόκειται για αρκετά απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε τα κατάλληλα υλικά και αρκετή όρεξη. Σας παρουσιάζουμε πέντε συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας οικολογικά αρωματικά χώρου.

1) Μαγειρική σόδα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αναμείξετε μαγειρική σόδα που εξαλείφει τις οσμές με αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Η σόδα χάρις σε αυτό το χαρακτηριστικό της, θα απομακρύνει τις οσμές και θα τις αντικαταστήσει με τις ευχάριστες από τα έλαια.

2) Σπρέι λεμόνι

Ρίξτε σε ένα δοχείο καυτό νερό και διαλύστε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και θα έχετε ένα έτοιμο μείγμα, για να αρωματίσετε φυσικά το χώρο σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο δοχείο για να το χρησιμοποιήσετε ως σπρέι.

Οικολογικά αρωματικά χώρου3) Φυσικά στικς

Χρησιμοποιήστε τσοπ στικς από κινέζικο ή λεπτά ξύλινα καλαμάκια. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο αιθέρια έλαια, και άλλα φυσικά αρωματικά (π.χ. ξύλο κανέλας). Βουτήξτε μέρος από τα ξύλινα αυτοσχέδια στικ σας στο δοχείο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τη στεγνή πλευρά στον πάτο του δοχείου. Ανάψτε τα στικ με προσοχή.

4) Ψημένα μήλα

Είναι μια ελαφρώς γαστρονομική πρόταση, που μπορεί να γεμίσει με αρώματα όλο το σπίτι σας. Κόψτε σε φέτες αρκετά μήλα και ρίξτε τα σε ένα πιρέξ με 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και κανέλα. Αφού τα βάλετε στο φούρνο για λίγη ώρα, το άρωμα θα γεμίσει το σπίτι σας.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr