Οικογένεια κινέζων γυμνάζεται για 6 μήνες και ιδού το θαύμα

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ως coach, κομμάτι της δουλειάς μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους να υλοποιούν τις αλλαγές που τόσο ονειρεύονται. Αυτό που παρατηρώ όμως μέσα από την επαφή με πελάτες, είναι ότι το δυσκολότερο κομμάτι μιας αλλαγής δεν είναι κατά την υλοποίηση, όσο πριν από αυτή. Στο στάδιο πριν την απόφαση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι εφικτή η αλλαγή, πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά για αυτούς και μιλάνε αρνητικά για τον εαυτό τους, λέγοντας εκφράσεις του τύπου «Μπα, εγώ δεν μπορώ», «δεν έχω δυνατή θέληση», «είμαι αδύναμος» κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα είναι ότι εγκαταλείπουν, πριν ακόμα ξεκινήσουν. Πριν ακόμα αποτύχουν.

Ο φόβος της αποτυχίας τους κρατάει δέσμιους σε ένα παρόν, που τους κάνει να ντρέπονται για τον εαυτό τους. Ή και χειρότερα να σιχαίνονται τον εαυτό τους. Επειδή λοιπόν το δυσκολότερο κομμάτι της αλλαγής, κατά τη γνώμη μου, είναι η απόφαση, αφιερώνω αυτό το άρθρο σε όλους αυτούς που θέλουν κάτι να αλλάξουν στον εαυτό τους και δεν το τολμάνε. Για να πιστέψουν ότι είναι εφικτό και να το αποφασίσουν και για τον εαυτό τους.

Μόλις πάρεις την απόφαση, από εκεί και πέρα όλα είναι πιο εύκολα. Το πώς θα το υλοποιήσεις, θα το βρεις στην πορεία. Θα βρεις τους ειδικούς, θα ανακαλύψεις τον τρόπο. Αλλά το να πάρεις μια ισχυρή, αμετάκλητη απόφαση, αυτό είναι καθαρά στο δικό σου χέρι. Δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος για σένα.

Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας κινέζων που με ενέπνευσε ιδιαίτερα. Ελπίζω και εσάς. Μιλάει για την γνωστή  επώδυνη αλλαγή της απώλειας βάρους, την οποία λίγοι την καταφέρνουν και ακόμα λιγότεροι την αποφασίζουν, οριστικά και αμετάκλητα. Μια πολύ σπάνια περίπτωση, όπου ολόκληρη οικογένεια αποφάσισαν μαζί να χάσουν βάρος. Δείτε πώς τα κατάφεραν.

Το χάσεις βάρος είναι δύσκολο πνευματικά και απαιτητικό σωματικά. Είναι μια αλλαγή που προϋποθέτει αλλαγή στη διατροφή και συστηματική άσκηση για να επιτευχθεί. Χρειάζεται και τα δυο ταυτόχρονα, καλώς ή κακώς. Είναι ένας δύσκολος στόχος καθώς απαιτεί υπομονή, επιμονή και πειθαρχία για αρκετό καιρό μέχρι να δεις τα πολυπόθητα αποτελέσματα στον καθρέφτη σου ή σε φωτογραφίες.

Για να κάνει λοιπόν την απώλεια βάρους ευκολότερη ο 32χρονος κινέζος φωτογράφος Jesse, αποφάσισε να υλοποιήσει αυτό το στόχο μαζί με την οικογένειά του. Στήριξαν ο ένας τον άλλο, τόσο ισχυρά σε όλη αυτή την 6μηνη προσπάθεια, που η μεταμόρφωσή τους δείχνει πόσο καλά τα κατάφεραν. Δείτε στις φωτογραφίες το πριν και το μετά για να διαπιστώσετε πόσο απίστευτη είναι η αλλαγή που πέτυχαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαμά του Jesse αποφάσισε να έρθει να μετακομίσει μαζί με αυτόν και την έγκυο γυναίκα του, για να τη βοηθήσει στα πρώτα βήματα της μητρότητας. Βλέποντας αυτό σαν ευκαιρία, κάλεσε και τον πατέρα του να μείνει μαζί τους, ώστε να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ των τεσσάρων.

Ο πατέρας του τότε διοικούσε μια μικρή βιοτεχνία με μπαμπού. Όταν μετακόμισε μαζί τους, έφερε μαζί του τον αλκοολισμό του και τη μεγάλη μπυροκοιλιά του. Ο Jesse θεώρησε λοιπόν ότι ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα τον βοηθούσε να ξαναβρεί το πάθος του για τη ζωή.

Στην αρχή ξεκίνησαν με γρήγορο περπάτημα, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε τζόκινγκ. Προσθέτοντας όλο και περισσότερη άσκηση ξεκίνησαν να πηγαίνουν μαζί γυμναστήριο. Παράλληλα, κατέγραφαν τα αποτελέσματα, μετρώντας τις αλλαγές στο σώμα τους κάθε 10 μέρες.

Αυτό που αρχικά σχεδιάστηκε για να διαρκέσει από τις 10 Μαρτίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έγινε τρόπος ζωής για αυτούς. Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι θα παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμα fitness που ξεκίνησαν.

Αυτό που λέει ο Jesse παρ’ όλα αυτά, ήταν ότι το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα από όλα, ήταν ότι είδε τον πατέρα του να ξαναγίνεται ένας άντρας με αυτοπεποίθηση.

ΠΗΓΗ – Boredpanda.com

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…