Οι τροφές του έρωτα

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Από την εποχή των Ατζέκων ακόμη ψιθυρίζονται ιδέες για αύξηση της ερωτικής διάθεσης και της γονιμότητας με διάφορα τρόφιμα. Σύμφωνα πάλι με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α μπορεί κάποια τρόφιμα να ονομάζονται πιο ερωτικά, κανένα όμως δεν μπορεί τελικά να βοηθήσει τη libido.

Πέρα από μύθους και έρευνες διαλέγω μερικά τρόφιμα που ξεχωρίζουν και, που ξέρετε, ίσως βοηθήσουν!

Α. Στρείδια. Περιέχουν ψευδάργυρο που επηρεάζει τα επίπεδα της προγεστερόνης και «βοηθάει» στην γονιμότητα. Είναι άλλωστε ιδιαίτερη διατροφική πρόταση.

Β. Σοκολάτα. Ονομάζεται η τροφή των θεών, ίσως γιατί περιέχει ουσίες που επιδρούν στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου. Η θεοβρωμίνη λειτουργεί σαν ήπιο διεγερτικό. Μύθος ή αλήθεια κανείς μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι σοκολάτα.

Γ. Μπανάνα. Το άρωμα, η γεύση, το σχήμα; Κάτι από αυτά την κατατάσσουν στα αφροδισιακά τρόφιμα. Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητα για καλή διάθεση.

Δ. Αμύγδαλα. Από την εποχή του Σαμψών και της Δαλιδά αυτοί οι καρποί συμβολίζουν την γονιμότητα. Το άρωμά τους ταυτίζεται με το πάθος και χρησιμοποιείται συχνά στα αρώματα.

Ε. Μέλι. Γλυκαίνει το γάμο και θέλουμε να πιστεύουμε στην αφροδισιακή του μαγεία.

ΣΤ. Σύκα. Τα αγαπημένα της Κλεοπάτρας, βασίλισσας της Αιγύπτου. Θεωρούνται ενισχυτικά της γονιμότητας, σκεφτείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1000 σποράκια σε κάθε φρούτο, γεγονός που τα κατατάσσει στα σύμβολα της ανδρικής γονιμότητας.

Ζ. Αβοκάντο . Όχι πολύ ελληνικό, αλλά ακαταμάχητο, συμβολίζει επίσης τα ανδρικά γεννητικά όργανα, αφού οι καρποί του βρίσκονται δύο δύο στο κλαδί!

Η. Σπαράγγια. Καμία επιστημονική έρευνα δεν μπορεί θίξει την αντίληψη πως είναι έντονα αφροδισιακά. Τα αγαπάμε γιατί αποτελούν διατροφικό θησαυρό και βοηθούν το αδυνάτισμα, ίσως και στην ερωτική μας διάθεση!

Happy Valentin​e’s Day!

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Influence:

Εκπαιδευτικός – Διατροφολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού…