Οι superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά γυναίκα

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια γυναίκα θα διδαχθεί από μικρή ηλικία να είναι συμπονετική, συγκαταβατική, ευχάριστη, μετρημένη και τελικά ανασφαλής και εντελώς «περιορισμένη».Άραγε πόσα στερεότυπα καλείται μια γυναίκα μονίμως να καταπολεμήσει;

«Πυρ, γυνή και θάλασσα» είναι μια φράση-κληρονομιά από τον αρχαίο μας ποιητή Μένανδρο. Η φωτιά, η γυναίκα και η θάλασσα δηλαδή είναι τα τρία κακά του κόσμου.

Κάθε γυναίκα θα διδαχθεί από μικρή ηλικία να είναι συμπονετική, συγκαταβατική, ευχάριστη, μετρημένη και τελικά ανασφαλής και εντελώς «περιορισμένη».

Άραγε πόσα στερεότυπα καλείται μια γυναίκα μονίμως να καταπολεμήσει; Πόσα εμπόδια θα πρέπει να υπερπηδήσει για να λάβει τη θέση που της αξίζει;

Superwomen- Superpowers

Υπάρχουν γυναίκες που ξεχωρίζουν και μας υπενθυμίζουν ότι το μόνο που χωρίζει τα όνειρα από την πραγματοποίησή τους είναι ένα ατρόμητο«άλμα» προς το άγνωστο. Με την πρώτη ματιά, το πάθος τους είναι αχαλίνωτο, η δύναμη και η επιμονή τους θαυμαστές και οι ιδέες τους πηγές έμπνευσης.

Οι superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά γυναίκα


Διαβάστε επίσης: Φόβοι, διλήμματα και στερεότυπα των single μαμάδων


Ποια η μυστική τους «υπερδύναμη»;

  • Θετική νοοτροπία

Μια δυναμική γυναίκα εστιάζει στη θετικότητα. Ξεκινά τη μέρα της σκεπτόμενη μόνο ό,τι είναι σημαντικό, καταγράφει τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς της, καθορίζει τους στόχους της και πάνω απ’ όλα, πριν «συνδεθεί» με τον υπόλοιπο κόσμο, φροντίζει να «συνδεθεί» με τον εαυτό της.

Αυτό σημαίνει πως συνειδητά αφιερώνει πάντοτε έστω και λίγο χρόνο στον εαυτό της, ώστε να αδειάσει το μυαλό της και να παραμείνει προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και ισορροπημένη. Άλλωστε, τίποτα καλό δεν προκύπτει από μια αρνητική στάση απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Οι superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά γυναίκα

  • «Ελεύθερη κι ωραία»

Μια δυναμική γυναίκα δεν φοβάται να μείνει μόνη. Κυνηγάει τα όνειρά της ανεξάρτητα από το ποιος στέκεται δίπλα της, πίσω της ή μπροστά της. Ξέρει ότι το μόνο άτομο που μπορεί να λύσει τα προβλήματά της είναι ο εαυτός της και επομένως δεν χρειάζεται να βασίζεται σε κάποιον σύντροφο για να παίρνει δύναμη.

Όχι πως το να συμπορευόμαστε με κάποιον δεν είναι ωφέλιμο και όμορφο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να πατάμε γερά στα δικά μας πόδια και να μην νιώθουμε ανασφάλεια όντας άνευ σχέσης.

Μια δυναμική γυναίκα είναι τολμηρή και προχωρά με αυτοπεποίθηση προς την «κατεύθυνση» των στόχων της. Δεν θα χάσει ποτέ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό της με άλλες γυναίκες, καθώς ξέρει ότι οι μόνοι άνθρωποι που τα καταφέρνουν τελικά είναι αυτοί που προσπαθούν, παθιάζονται και προχωρούν χωρίς ανούσιους περισπασμούς.

  • Κεφάλαιο «Ευγνωμοσύνη»

Μια δυναμική γυναίκα δεν χάνει χρόνο να μεμψιμοιρεί. Εκτιμά όλα όσα έχει και βλέπει το ποτήρι της «μισογεμάτο». Συμφωνεί με τη ρήση «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και θυμάται να είναι ευγνώμων.

Αντιμετωπίζει τη ζωή της, τον περίγυρο και την οικογένειά της, τις ευκαιρίες που την περιμένουν αλλά και τα καθημερινά προβλήματα ως «ευλογίες» και σημαντικά «εφόδια» στη ζωή της.

Οι superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά γυναίκα


Διαβάστε επίσης: Σεξιστικά στερεότυπα και ταμπού


  • Επιμονή

Όλοι μας γεννηθήκαμε με ένα έμφυτο προσόν. Να κάνουμε όνειρα. Κι αυτό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Μια δυναμική γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος για να καταρρίψει τα εμπόδια είναι να κάνει μεγάλα όνειρα και να μην σταματά ποτέ να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Δεν σταματά, λοιπόν, να επιμένει.

Στην πορεία φυσικά προς έναν στόχο ή ένα όνειρο μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε και να κάνουμε αναπροσαρμογές, αλλά είναι σημαντικό να μην χάνουμε ποτέ το όραμά μας.

  • Σπάζοντας το καλούπι

«Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάνουν το παν» κατά τον Ντοστογιέφσκι. Και ναι. Είναι παράξενο να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι ο άντρας που «κάνει» τη γυναίκα. Δεν είναι η θέση της στην κοινωνία που θα της καθορίσει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Η δύναμη της γυναίκας, λοιπόν,καθορίζεται από τα δικά της «θέλω» και όνειρα και από την προσωπική της στάση ζωής.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…