Οι στιγμές που δεν ζήτησες τίποτα ποτέ και από κανέναν

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη

Μερικές φορές μπορεί εμείς να επιλέγουμε. Αλλά την “τελευταία λέξη” η ζωή θα τη γράψει.  Πώς και πότε, και πόσα θα μας χαρίσει θα είναι κι όλα αυτά που θα μας οδηγήσουν σε όσα χρειαζόμαστε.

Ορίζει και φτιάχνουμε, κάπως έτσι κι όλας  βασανιζόμαστε, απορούμε τι κάναμε και τι προσφέραμε, τι αφήσαμε και τι πήραμε, για εκείνο το ένα και μόνο αποτέλεσμα –  σε όλα αυτά που μας ήρθαν μέσα στον άπιαστο χρόνο που αλλάζει συνεχώς το ρυθμό και χρωματίζει ανάλογα με τη νιώθουμε.

Όπως όταν γύρω κάνει τόση ησυχία, μα το μέσα της ψυχής – δεν λέει να ησυχάσει, να  σωπάσει. Λέει και ξανά λέει τόσα πολλά, πνίγεται ανάμεσά σε λάθη και πάθη. Μα δεν ακούει κανείς.

Σαν να έχεις βρεθεί σε ένα “μοναχικό δρόμο” γιατί αυτό που εφάρμοσες, επέλεξες, δεν είναι  πια  μια  επιλογή, μια προσπάθεια ακόμη, αλλά ένα παιχνίδι που τα έπαιξες όλα για όλα. Είναι οι στιγμές που δεν ζήτησες τίποτα από κανέναν, εμπιστεύτηκες τον εαυτό σου. Ήξερες τι άντεχες, τι δεν ήθελες, τι λαχταρούσες. Γιατί έχεις μια καρδιά που ξέρει να χωράει και να γεμίζει, χωρίς τις φτηνές δικαιολογίες.

Με διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά, που κουράζουν όταν γίνονται αντιληπτά. Κρίμα μεγάλο να πέφτουν μάσκες, να χάνονται στιγμές αληθινές, που κάποιοι θέλουν να βρεθούν και να αγαπηθούν – μέσα από εκείνες. Δεν έχουν πια το κουράγιο να δίνουν ευκαιρίες, να μετρούν εκτιμήσεις. Γιατί όσα κι αν φέρνει η ζωή για ορισμένους ανθρώπους  τα πάντα τερματίζουν, πριν έρθει η λήξη τους.  

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.