Οι σπουδές είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτου ηλικίας. Μήπως τώρα είναι η στιγμή σου;

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Έχεις κάθε δικαίωμα στις σπουδές και σε έναν νέο δρόμο. Η εξέλιξή μας είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που γεμίζουν την ψυχή μας και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Το να έχουμε στόχους είναι μια κινητήριος δύναμη που μας δίνει κουράγιο και νόημα να συνεχίζουμε δυναμικά σε αυτή τη ζωή. Μπορεί στο μυαλό σου να συμβαίνουν διάφορα και να υπάρχει έντονη φασαρία. Σίγουρα υπάρχουν ανησυχίες, σκέψεις και αμφιβολίες που σε εμποδίζουν. Είσαι σίγουρη πως είναι αρκετά όλα αυτά για να σε κρατάνε πίσω; Θα έλεγα πως όχι και πως αν για σένα είναι, σίγουρα δεν θα έπρεπε να είναι.

Θα σας πω μια ιστορία

Την πρώτη μέρα στην σχολή μου, τότε που ξεκινούσε η φοιτητική ζωή πλέον και επίσημα, ήμασταν όλοι στο αμφιθέατρο, στην αίθουσα που θα γινόντουσαν όλα τα μαθήματα. Κάθε πρώτη μέρα σε όλα τα σχεδόν νέα ξεκινήματα, κρύβει ενθουσιασμό, άγχη, ανασφάλειες και διάφορα άλλα συναισθήματα. Εγώ είχα ήδη βρει την θέση μου και περίμενα. Το αμφιθέατρο γέμιζε όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή και λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο μάθημα, μπαίνει στην αίθουσα μια κυρία κοντά στα πενήντα, η κυρία Δέσποινα, που έμελλε να γίνει μια αγαπημένη φίλη. Η κυρία Δέσποινα λοιπόν μπήκε στην αίθουσα δισταχτικά. Είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα που θα άλλαζε την ζωή της. Ήθελε πάντα να γίνει δημοσιογράφος. Να ασχολείται με τα κοινά, τους ανθρώπους και τα προβλήματα που υπάρχουν. Είχε έντονη κλίση προς το ραδιόφωνο. Στην σχολή αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί ήταν η μαμά μου εδώ στα ξένα, η φίλη μου.

Στην αρχή συνήθιζε να κάθεται μόνη, να μην ενοχλεί. Έτσι ένιωθε. Φοβόταν να ενταχθεί στις νεαρές παρέες. Κλασσικά εγώ, ο τύπος που πλησιάζει όποιον είναι πιο μόνος, προσπάθησα να την γνωρίσω. Βγήκα σίγουρα κερδισμένη από την φιλία μας. Ένας αληθινός άνθρωπος που ήθελε τόσο να αλλάξει την ζωή της και να μάθει. Ήθελε επιτέλους να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Είχε στήριξη από την οικογένειά της, αλλά αντιμετώπιζε και κάποια προβλήματα. Όπως και κάθε άνθρωπος σε αυτή την φάση. Μερικές φορές ένιωθε πως δεν τα αξίζει όλα αυτά. Μερικές φορές ένιωθε πως ήθελε να τα παρατήσει. Κάθε νέα αρχή φοβίζει. Τελικά το όνειρό της το έκανε πραγματικότητα. Δεν σταμάτησε παρά τις δοκιμασίες που πέρναγε και τις ανασφάλειες που είχε. Η αγάπη της και το μεράκι της σήμερα την οδήγησαν να έχει δική της εκπομπή. Έκανε ένα βήμα και σήμερα ζει μια διαφορετική ζωή.

Είστε σίγουροι πως αξίζουν οι φόβοι να σας κρατάνε πίσω; Θα σας πρότεινα να οραματιστείτε λίγο την ζωή σας σε προχωρημένη ηλικία. Πιστεύετε πως θα νιώθετε καλά με τις επιλογές σας ή θα μετανιώνετε; Μήπως να ζήσετε επιτέλους την ζωή που σας αξίζει; Λίγο θάρρος χρειάζεται. Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνετε όσα είστε μέσα σας.

Ένα βήμα χρειάζεται για να γίνει η αρχή. Τολμήστε όσο και αν φοβάστε. Εύχομαι πραγματικά να κάνετε το βήμα που θα σας οδηγήσει σε μια νέα ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά.

Να θυμάστε: Τα άσχημα νέα είναι ότι ο χρόνος πετάει. Τα καλά είναι πως είναι στο χέρι σου να τον κάνεις ό,τι θες.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.