Οι «πράσινες» διακοπές

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μας δίνεται αρκετές φορές η ευκαιρία να αποδράσουμε από την καθημερινή ρουτίνα για ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές. Αυτές, όμως, θέτουν τη φιλο-περιβαλλοντική μας συμπεριφορά υπό κρίση. Μάθετε ποιες «παγίδες» να αποφεύγετε, για να κάνετε «πράσινες» διακοπές.

– Αφήνοντας το σπίτι: Πριν ταξιδέψετε βεβαιωθείτε ότι στην κατοικία σας δε θα αφήσετε ούτε ένα φως αναμμένο. Βγάλτε όλες τις πρίζες των ηλεκτρικών συσκευών, ώστε να μη σπαταλάτε ενέργεια.

– Το νερό: Εκεί που θα μείνετε δεν πληρώνετε εσείς το νερό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να το ξοδεύετε αλόγιστα. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου συμπεριφερθείτε όπως στο σπίτι σας και αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση νερού.

– Επιλέξτε το ξενοδοχείο: Τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν ξενοδοχεία με οργανωμένη οικολογική λειτουργία (από ανακύκλωση μέχρι και βιολογικούς καθαρισμούς). Επιβραβεύστε τα με τη διαμονή σας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…