Οι πιο όμορφες πόλεις της Δανίας

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η Δανία έχει πολλές όμορφες και ιστορικές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε. Μπορείτε να ταξιδεύετε γρήγορα και εύκολα από πόλη σε πόλη στη Δανία, με αρκετές επιλογές μεταφοράς διαθέσιμες. Οι περισσότερες πόλεις της Δανίας έχουν επίσης μεγάλες πεζοδρομημένες ζώνες που βρίσκονται στις κεντρικές περιοχές τους, γεγονός που κάνει τις αγορές και την απομάκρυνση της ατμόσφαιρας απόλαυση. Παρακάτω είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για τις πόλεις που απολαμβάνουν στη Δανία.

Κοπεγχάγη

Η κορυφή του καταλόγου των καλύτερων πόλεων στη Δανία είναι η Κοπεγχάγη. Αυτή η πόλη έχει όλα. Ιδρύθηκε το 1167, η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και έχει γίνει ένα σύγχρονο λιωμένο καφενείο, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Το μακρύ λιμάνι της Κοπεγχάγης αντιμετωπίζει το Øresund, την ευρεία πλωτή οδό μήκους 10 μιλίων που χωρίζει τη Δανία από τη Σουηδία . Η θέα της εν λόγω πλωτής οδού, μόνη της, κάνει την πόλη απαραίτητη.

Άαρχους

Το Άαρχους είναι μια γοητευτική πόλη με μακρά ιστορία. Το κύριο λιμάνι της Δανίας, το Aarhus είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε μερικά από τα πιο φρέσκα θαλασσινά στον κόσμο. Θα βρείτε το Aarhus στην ανατολική ακτή της Γιουτλάνδης , στη Δυτική χερσόνησο της Δανίας, περίπου 3 ώρες με το αυτοκίνητο από την Κοπεγχάγη , αλλά μπορείτε επίσης να μεταβείτε από την πρωτεύουσα της Δανίας με το λεωφορείο, το πλοίο ή τον αέρα.

Aalborg

Το Aalborg είναι μία από τις λίγες πόλεις της Δανίας που δεν έχει προσανατολιστεί προς τον τουρισμό και γι ‘αυτό διατηρεί την γοητεία του παλιού κόσμου ως γραφική πανεπιστημιακή πόλη. Το Aalborg, η ιστορία του οποίου χρονολογείται στο 700 μ.Χ., φιλοξενεί το μεγαλύτερο καρναβάλι στη Βόρεια Ευρώπη και είναι επίσης η βορειότερη πόλη στον κατάλογο αυτό. Φέρτε τη φωτογραφική μηχανή σας για να τραβήξετε εικόνες από μερικές θεαματικές τοποθεσίες, όπως το Limfjord, ένα φιόρδ της Βόρειας Θάλασσας, γνωστή στους Δανοί από τότε που οι Βίκινγκς κυβερνούσαν τη χώρα – και μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης.

Esbjerg

Όταν πρόκειται για πόλεις της Δανίας που αξίζει να επισκεφθείτε, δεν μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή του Esbjerg. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, Esbjerg είναι μια πολυσύχναστη πόλη λιμάνι στα νοτιοδυτικά της Γιουτλάνδης που προσφέρει γραφική θέα, καθώς και πολλές ευκαιρίες για αγορές, επιλογές διασκέδασης και ενδιαφέροντα μουσεία. Από εδώ, το Fanø απέχει μόλις με το πλοίο – μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτό το νησί της Βόρειας Θάλασσας, με τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες και τους μαζικούς αμμόλοφους. Είναι ένα τέλειο τελικό για την περιήγησή σας στις κορυφαίες δανικές πόλεις για να επισκεφτείτε.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.