Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες στον κόσμο

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Χιλιάδες επισκέπτες απο κάθε γωνιά του κόσμου (όσοι έχουν τη δυνατότητα) επισκέπτονται αυτά τα μέρη για να θαυμάσουν τους τεράστιους και επιβλητικούς καταρράκτες, των οποίων η θέαση κόβει την ανάσα. Παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιους απο αυτούς…

Καταρράκτες Ιγκουάσου – Αργεντινή – Βραζιλία

Οι καταρράκτες αυτοί, δεν ανήκουν ολοκληρωτικά σε καμία απο τις δύο χωρές. Αντιθέτως, αυτές οι δύο τους μοιράζονται. Πρόκειται για 275 καταρράκτες του ποταμού Ιγκουάσου, εκ των οποίων ο υψηλότερος έχει ύψος 82 μέτρα. Επομένως μιλάμε τόσο για ποσότητα, όσο και ποιότητα, αφού το τοπίο είναι εκπληκτικό. Τόσο από πλευράς Αργεντινής, όσο και απο πλευράς Βραζιλίας, υπάρχουν πάρκα ανοικτά από το πρωί έως το απόγευμα για τους επισκέπτες.

Καταρράκτες Ντετιάν – Κίνα

Καταπράσινο τοπίο, πεδιάδα και οι μεγαλύτεροι καταρράκτες που κυλούν κατά μήκος συνόρων, συνθέτουν αυτό το μαγευτικό τοπίο, που γοητεύει όχι μόνο τον επισκέπτη, αλλά και εμάς που το βλέπουμε μέσα απο φωτογραφίες.

Καταρράκτης Γκούλφος – Ισλανδία

Η χώρα φημίζεται για τα επιβλητικά χειμερινά τοπία της, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ένα μηδενικό, μπροστά στο μεγαλείο τους. Ένα απο αυτά, είναι και ο μεγάλος σε πλάτος καταρράκτης Γκούλφος που μοιάζει με θαύμα, αφού πέφτει σε μια τεράστια σχισμή της γης. Άν αποφασίσεις ποτέ να τον επισκεφθείς, επέλεξε τον χειμώνα, όταν θα τον περιβάλλει το χιόνι, και το τοπίο θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Καταρράκτες Σάδερλαντ – Νέα Ζηλανδία

Αρκεί να πούμε οτι ο συγκεκριμένος καταρράκτης, έχει ύψος 580 μέτρων και δεν είναι καθόλου παράλογο, αφού με τις συνεχείς βροχές στην περιοχή, όλο και δυναμώνει, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φαινόμενο.

Καταρράκτες της Βικτώρια – ΖάμπιαΖιμπάμπουε

Οι κάτοικοι της περιοχής, αποκαλούν αυτούς τους καταρράκτες “ο καπνός που βροντά”, επομένως απο τον τίτλο αυτό καταλαβαίνουμε για τί πράγμα πρόκειται. Το ύψος τους ανέρχεται στα 180 μέτρα και το νερό πέφτει με τέτοια ορμή που δημιουργεί έναν δυνατό ήχο, σαν βροντή. Επιπλέον, στην κατάληξή τους δημιουργούν ομίχλη, που μοιάζει με καπνό και αυτό δικαιολογεί το λόγο που οι ντόπιοι τον χαρακτηρίζουν έτσι.

Καταρράκτες Καγιατέρ – Γουιάνα

Αυτό που κλέβει την παράσταση στους συγκεκριμένους καταρράκτες, δεν είναι ούτε το ύψος (παρότι πρόκεται για 250 μέτρα), ούτε ο ήχος τους, αλλά το τοπίο που τους περιβάλλει. Γύρω τους εκτείνεται μια τεράστια καταπράσινη περιοχή, ίσως το πιο άγριο και όμορφο τοπίο ταυτόχρονα. Μέσα στην περιοχή αυτή, οι επισκέπτες μπορεί να δουν και ζώα της φύσης όπως μαϊμούδες και περίεργα πτηνά. Η θέασή του είναι πραγματικά μια μαγευτική εμπειρία.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.