Οι πιο ασυνήθιστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Ποιά πόλη στην Ευρώπη έχει να μας προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ώστε να την επιλέξουμε για τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας; Όλες βάζουν τα καλά τους, μα κάποιες  πραγματικά μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Ακολουθήστε μας..

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ ΣΟΥΗΔΙΑ

Σε ένα τεράστιο πάρκο θα βρείτε 80 σαλέ, 700 χριστουγεννιάτικα δένδρα και εκατομμύρια λαμπάκια. Η μεγαλύτερη αγορά της Σουηδίας. Δραστηριότητες πολλές για όλους, πατινάζ  και ζωολογικός κήπος με ταράνδους και το παιδί που κρύβετε μέσα σας θα αναδυθεί. Είναι το μόνο σίγουρο!

MILLSTATT – AYSTRIA

Η αγορά αυτή είναι μοναδική καθώς βρίσκεται μέσα στην ομώνυμη λίμνη, αγκυροβολημένη απέναντι από το περίφημο μπαρ της πόλης Kap 4613 και τα είκοσι περίπτερά της, πέρα από την εκπληκτική θέα,  προσφέρουν τοπικές λιχουδιές.

FONTVIEILLE ΓΑΛΛΙΑ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα σας περιμένει στολισμένο, να σας μυήσει στα μαγικό κόσμο του κρασιού. Εκτός από τα περίφημα γαλλικά κρασιά μπορείτε να γευτείτε, αλλά και να προμηθευτείτε  ελιές και ελαιόλαδο τρούφας.

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μέσα σε δάσος στον Μέλανα Δρυμό κάτω από μια φωτισμένη γέφυρα, ίσως η πιο πρωτότυπη αγορά της Γερμανίας. Βόλτα στο δάσος αλλά και  χριστουγεννιάτικες αγορές σε σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ

Ο κεντρικός σταθμός της Ζυρίχης στεγάζει  τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά των Χριστουγέννων της Ευρώπης.  Γύρω από ένα τεράστιο δένδρο που αγγίζει την οροφή 160  πάγκοι με τα πάντα. Παιδικές χορωδίες και άρωμα Κανέλλας. Ανάμνηση μοναδική.

Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΠΗΛΙΑ – ΜΑΑΣΤΡΙΧ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δύο Χριστουγεννιάτικες αγορές κάτω από την επιφάνεια της γης. Από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες στην Ευρώπη. Ένα παραμυθένιο αληθινό σπήλαιο των Χριστουγέννων.

Ό,τι και να επιλέξετε η ανάμνηση θα είναι μοναδική!

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr