Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, από 9/8/18

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Influence:

Νέες επιλογές ταινιών από σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου στις κινηματογραφικές αίθουσες…

ΖΩΗ ΣΕ ΦΙΛΜ (KODACHROME)

Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεν σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.

Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚ ΡΑΣΟ, Ηθοποιοί: ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΡΙΝΓΟΥΝΤ, ΕΝΤ ΧΑΡΙΣ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΟΛΣΕΝ, ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΟΥΝΤΕΪΚΙΣ, ΓΟΥΕΝΤΙ ΚΡΟΥΣΟΝ

ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΜΕ, ΡΕ ΦΙΛΕ (MARRY ME, DUDE)

Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωριό έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτός επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back, το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.

Σκηνοθεσία: ΤΑΡΙΚ ΜΠΟΥΝΤΑΛΙ, Ηθοποιοί: ΦΙΛΙΠ ΝΤΟΥΚΕΣΝ, ΦΙΛΙΠ ΛΑΣΟ, ΖΙΛΙΕΝ ΑΡΟΥΤΙ, ΣΑΡΛΟΤ ΓΚΑΜΠΡΙ, ΤΑΡΙΚ ΜΠΟΥΝΤΑΛΙ, ΝΤΑΒΙΝΤ ΜΑΡΣΕ

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ (TRAIN TO BUSAN)

Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

Σκηνοθεσία: ΣΑΝΓΚ-ΧΟ ΓΕΟΝ, Ηθοποιοί: ΓΙΟΥ ΓΚΟΝΓΚ, ΣΟΥ-ΑΝ ΚΙΜ, ΓΙΟΥ-ΜΙ ΤΖΕΟΝΓΚ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.