Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, από 8/2/18

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Influence:

Τέσσερις νέες ταινίες προστίθενται στις κινηματογραφικές μας επιλογές αυτή την εβδομάδα ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου…

ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ (CALL ME BY YOUR NAME)

Ο δεκαεπτάχρονος Elio περνά ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver, ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver. Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά, και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio, και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα.

Σκηνοθεσία: ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ, Ηθοποιοί: ΑΡΜΙ ΧΑΜΕΡ, ΜΑΪΚΛ ΣΤΟΥΛΜΠΑΡΓΚ, ΤΙΜΟΘΙ ΚΑΛΑΜΕΤ, ΑΜΙΡΑ ΚΑΣΑΡ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΟΝΩΝ (THE LIMEHOUSE GOLEM)

Μια σειρά φόνων αναστατώνει μια μικρή κοινότητα σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ένα θρυλικό πλάσμα που έρχεται από σκοτεινές εποχές -το μυθικό Γκόλεμ- πρέπει να ευθύνεται για τους φόνους αυτούς.

Σκηνοθεσία: ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΜΕΝΤΙΝΑ, Ηθοποιοί: ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΜΠΟΥΘ, ΟΛΙΒΙΑ ΚΟΥΚ, ΜΠΙΛ ΝΑΪ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (FILM STARS DON‘T DIE IN LIVERPOOL)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Τέρνερ γνωρίζει στο Λίβερπουλ μια μεγαλύτερή του γυναίκα, την οποία ερωτεύεται. Πρόκειται για τη βραβευμένη με Όσκαρ Γκλόρια Γκράχαμ, με την οποία θα ζήσει μια παθιασμένη μα απρόσμενα σύντομη σχέση.

Σκηνοθεσία: ΠΟΛ ΜΑΚΓΚΙΓΚΑΝ, Ηθοποιοί: ΑΝΕΤ ΜΠΕΝΙΝΓΚ, ΤΖΕΙΜΙ ΜΠΕΛ, ΤΖΟΥΛΙ ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ, ΒΑΝΕΣΑ ΡΕΝΤΓΚΡΕΙΒ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (FIFTY SHADES FREED)

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης… Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ, Ηθοποιοί: ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.