Οι λόγοι που δεν μακραίνουν εύκολα τα μαλλιά σου

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε τα μακριά και υγιή μαλλιά, μερικές φορές όμως δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό μήκος και αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Εσύ έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί τα μαλλάκια σου δεν μακραίνουν τόσο εύκολα όσο θα ήθελες;

Οι τρίχες των μαλλιών εξαρτώνται από τις καθημερινές μας συνήθειες, δηλαδή από τις τροφές που καταναλώνουμε, αυτά που πίνουμε, τις ώρες που κοιμόμαστε κ.α. Παρακάτω θα βρεις τους λόγους αλλά και τους τρόπους για να αλλάξεις τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών σου και πώς να επιταχύνεις τη διαδικασία αυτή.

Έχεις έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι η αιτία που δεν μπορείς να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι. Σιγουρέψου λοιπόν ότι προσλαμβάνεις αρκετό σίδηρο. Οι καλύτερες πηγές πρόσληψης είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το μοσχάρι, τα όσπρια, τα στρείδια, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί. Οι τροφές αυτές περιέχουν σίδηρο και πρέπει να τις καταναλώνεις στην καθημερινότητά σου.

Δεν φροντίζεις σωστά το τριχωτό της κεφαλής

Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ σημαντική για υγιή μαλλιά και για να μπορέσουν να μακρύνουν, καθώς από αυτό το σημείο ξεκινούν όλα. Να επιλέγεις σωστά σαμπουάν ανάλογα με τις ανάγκες σου, όπως επίσης conditioner και μάσκες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το scrub στην περιοχή αυτή, κάτι που πολλές από εμάς δεν το γνωρίζουν.

Έχεις κατεστραμμένες άκρες

Αν προσπαθείς μήνες να μακρύνεις τα μαλλιά σου και αυτά δεν σου κάνουν τη χάρη, ίσως ευθύνονται οι ταλαιπωρημένες ή κατεστραμμένες άκρες. Οι βαφές, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling και εργαλείων, όπως και η υπερβολική θερμότητα ,φθείρουν την τρίχα με αποτέλεσμα να προκαλείται ψαλίδα. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από το πρόβλημα αυτό είναι να κόβεις τις άκρες αμέσως μόλις εμφανιστεί η ψαλίδα. Έτσι, θα δυναμώνουν και θα μακραίνουν πιο εύκολα.

Χρησιμοποιείς υψηλές θερμοκρασίες στα εργαλεία styling

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η υπερβολική χρήση θερμότητας φθείρει την τρίχα. Είναι σημαντικό να έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία στην ισιωτική μαλλιών στους 180 βαθμούς Κελσίου ή καλύτερα να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς εργαλεία styling. Επίσης, όσο μπορείς να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά για να μην χρειάζεσαι συνέχεια πιστολάκι.

Μην πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα όταν κοιμάσαι

Πιάνοντας τα μαλλιά σου κοτσίδα όταν κοιμάσαι, εκτός φυσικά από πονοκέφαλο, τα εμποδίζεις να μακρύνουν. Τα λαστιχάκια που περνάς γύρω από τα μαλλιά πολλές φορές και τα αφήνεις όλο το βράδυ, ταλαιπωρούν την τρίχα πάρα πολύ.

Δεν τα ενυδατώνεις

Όπως χρειάζεται το δέρμα ενυδάτωση, έτσι χρειάζονται και τα μαλλιά για να αναπνεύσουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες, πρωτεΐνες και αμινοξέα που θρέφουν και προστατεύουν την τρίχα και ταυτόχρονα τη βοηθούν να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά και το νερό. Με τον τρόπο αυτό η τρίχα αναπτύσσεται σωστά και γρήγορα.

Μεγαλώνεις

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών. Μεγαλώνοντας χάνεται η ζωντάνια και η λάμψη τους και ο ρυθμός ανάπτυξης γίνεται πιο βραδύς. Επίσης, τα έλαια που παράγονται στο τριχωτό μειώνεται και επηρεάζεται η τρίχα.

Έχεις στρες

Το άγχος και το στρες επηρεάζουν όλο το σώμα και τα μαλλιά σου. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου, δε θα μπορέσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσεις τριχόπτωση.


Διαβάστε επίσης: Πολύ μακριά μαλλιά: πώς να τα αποκτήσετε και να τα διατηρήσετε υγιή

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Influence:

Λατρεύω οτιδήποτε σχετίζεται με την ομορφιά, από περιποιήσεις προσώπου και σώματος, μακιγιάζ, μαλλιά μέχρι και ορισμένα θέματα διατροφής και υγιεινής ζωής…