Οι λιγότερο αγαπημένες στάσεις του έρωτα

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Τα ζευγάρια, και οι άνθρωποι ατομικά έχουν τόσο αγαπημένες όσο και λιγότερο προτιμώμενες  στάσεις στην ερωτική επαφή. Είναι μία επιλογή άξια σεβασμού, το να απέχει κάποιος από όποια στάση δεν αισθάνεται να ότι του ταιριάζει. Σε κανέναν, άλλωστε δεν αρέσουν όλα εξίσου και ο καθένας έχει μία λίστα από πράγματα που δεν επιχειρούν στην ερωτική επαφή με τον αγαπημένο τους.

Πράγματι, το 87% των ζευγαριών που έλαβαν συμμετοχή στην έρευνα, ομολογεί ότι η ερωτική τους ζωή είναι «ελαφρώς περιπετειώδης». Ωστόσο, πάντα υπάρχουν πράγματα, στάσεις και ιδέες που αρέσουν και εξιτάρουν περισσότερο τα ζευγάρια.

Σύμφωνα με μία σχετική έρευνα η οποία περιλάμβανε περί τους 1.000 συμμετέχοντες και από τα δύο φύλα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, έγινε γνωστό ότι, γενικά μιλώντας, οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε ιδέες και πρόθυμοι να πειραματιστούν. Η υιοθέτηση ωστόσο, περισσότερο προχωρημένων ή λιγότερο συνηθισμένων στάσεων, θέσεων, τρόπων και χώρου τους έβρισκε περισσότερο σκεπτικούς και επιφυλακτικούς. Στο σχεδιάγραμμα παρακάτω απεικονίζονται μάλιστα, οι λιγότερο προτιμητέες στάσεις από τους συμμετέχοντες στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

Οι λιγότερο αγαπημένες στάσεις του έρωτα

Τέλος, όσον αφορά τις περισσότερο αγαπημένες στάσεις στον έρωτα, οι συμμετέχοντες έδειξαν να έχουν κοινή προτίμηση για τις περισσότερο συμβατικές στάσεις.

Ανεξαρτήτως των προσωπικών σας προτιμήσεων είναι καλό να θυμάστε ότι η επιλογή σας ή του συντρόφου σας να μην συμμετέχει σε οτιδήποτε δεν αισθάνεται πρόθυμος είναι άξια σεβασμού.

Η ιδανικότερη, άλλωστε μέθοδος βελτίωσης της ερωτικής ζωής δύο ανθρώπων είναι η κουβέντα και το μοίρασμα.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.