Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και στο γάμο σας!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

 Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και στο γάμο σας!Έχετε ορίσει την ημερομηνία του γάμου σας και ήδη είστε στο τρέξιμο; Νυφικό, βέρες, στέφανα, μπομπονιέρες, προσκλητήρια, δεξίωση… τιι να πρωτοσκεφτεί κανείς; Καλώς ξεκινάτε από την οργάνωση των βασικών όμως μην ξεχνάτε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Καμιά φορά η επιτυχία ή παταγώδης αποτυχία μιας εκδήλωσης απέχει μια «κλωστή». Είναι καλό να προνοήσετε για τις λεπτομέρειες για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που πρόκειται να απογειώσουν και να μετατρέψουν εκείνη την ημέρα σε ένα ονειρικό σκηνικό χωρίς ατοπήματα. Ας δούμε μαζί 8 κρίσιμες συμβουλές που θα οδηγήσουν στην επιτυχία του γάμου σας.

1) Επισυνάψτε οδηγίες στα προσκλητήρια των καλεσμένων σας

Για να διασφαλίσετε ότι όλοι οι καλεσμένοι σας θα φτάσουν εγκαίρως και με ασφάλεια, μπορείτε να ενσωματώσετε στο προσκλητήριό σας απλές, σαφείς και ακριβείς οδηγίες όσον αφορά τον τόπο που θα λάβει χώρα η γαμήλια τελετή και δεξίωση! Ειδικότερα, οι πληροφορίες κρίνεται σκόπιμο να υποδεικνύουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν, τις διευθύνσεις, τις συντεταγμένες για τα GPS τους, αλλά και τους αριθμούς τηλεφώνων των ανθρώπων που έχετε ορίσει ως αρμόδιους για την παραλαβή και την καθοδήγηση εκείνων των καλεσμένων που ενδέχεται να χάσουν τον δρόμο. Κατά αυτόν τον τρόπο θα επιλύσετε όλες τις απορίες τους και συνάμα θα τους απαλλάξετε από το έργο του ντετέκτιβ, δηλαδή της χρονοβόρας έρευνας για τον εντοπισμό των θέσεων.

2) Ψυχαγωγήστε τους μικρούς σας καλεσμένους

Εάν παρευρίσκονται παιδιά την ημέρα του γάμου σας, θυμηθείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον τους μέσω της δημιουργικής απασχόλησής τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσλάβετε έναν μουσικοπαιδαγωγό που θα ζωντανέψει τη νύχτα τους με διάφορες δραστηριότητες ή να διαμορφώσετε έναν ξεχωριστό χώρο από τον χώρο της δεξίωσης στον οποίο θα τοποθετήσετε μία τηλεόραση με DVD player, ώστε να παρακολουθήσουν ταινίες ή κάποιο ντοκιμαντέρ. Η τελευταία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό σας. Να είστε σίγουροι πως η νύχτα αυτή, όποια και αν είναι η επιλογή σας, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους για καιρό, ενώ οι γονείς τους θα απαλλαχθούν από την γκρίνια τους!

3) Αναθέστε ρόλους στους συγγενείς σας

 Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και στο γάμο σας!Μια γιαγιά αριστοτέχνης στο ράψιμο; Ένας ιδιοφυής πατέρας του DIY; Και μια αδελφή με ευρηματικές ιδέες; Χρησιμοποιήστε τα ταλέντα των αγαπημένων σας προσώπων για έναν ζεστό, φιλικό και με προσωπικές πινελιές γάμο.

4) Ετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών

Μικροατυχήματα μπορεί να προκληθούν ανά πάσα στιγμή ακόμη και την ημέρα του γάμου σας. Για την προστασία και την ασφάλειά σας, αλλά και των καλεσμένων σας, θα ήταν φρόνιμο λοιπόν να φτιάξετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

5) Πάρτε μαζί σας ένα σετ ραπτικής

Και ίσως βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να ακούσετε ένα «κρατς» από το νυφικό σας φόρεμα. Ένα παρανυφάκι φεύγει τρέχοντας και εσείς μένετε στήλη άλατος. Και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»… ένα κουτί με κλωστές, βελόνες και παραμάνες θα λειτουργήσει λυτρωτικά και σωτήρια στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

6) Αυτοκίνητο έκτακτης ανάγκης

Κατά τη συνοδεία της νύφης ή του γαμπρού προς την εκκλησία συχνά παρατηρείται κάποιοι καλεσμένοι να αργοπορούν. Για να μην χάσουν άλλον χρόνο, είναι ωφέλιμο να υπάρχει ένα όχημα έκτακτης ανάγκης διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν θα χαθεί. Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι ειδήμων του δρόμου!

7) Φωτογραφίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά

Μην διστάσετε να απαθανατίσετε όλα τα στάδια του γάμου σας με πρωτότυπο και αυθεντικό τρόπο. Από την πρώτη πρόβα του νυφικού σας φορέματος έως την αποθήκευσή του στο μπαούλο. Τα κλικ των στιγμών σας πρόκειται να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας για μια ζωή!

8) Οργανώστε με έξυπνο τρόπο τις θέσεις των καλεσμένων σας

Καταρτίσατε τη λίστα με τους καλεσμένους του γάμου σας και δεν μένει παρά να αποφασίσετε για τις θέσεις τους στον χώρο της δεξίωσης. Γνώμονας των σκέψεών σας είναι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και να περάσουν καλά. Εάν είστε οπτικός τύπος και θέλετε να έχετε μπροστά σας την εικόνα των καλεσμένων σας, τι θα λέγατε να γράψετε τα ονόματά τους σε post-it; Ζωγραφίστε σε ένα μεγάλο χαρτόνι τα τραπέζια και ξεκινήστε να τοποθετείτε τα post-it γύρω από τα τραπέζια επιχειρώντας εναλλακτικούς συνδυασμούς. Κάποια στιγμή δεν μπορεί, οι καλεσμένοι σας θα μείνουν ευχαριστημένοι!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…