Οι κύκλοι που δεν κλείνουν

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη

Μερικές φορές, μπορείς να γίνεις καλύτερος ακόμα κι απ’ τους πιο δυνατούς παίχτες. Θα είναι κάτι που έχεις βιώσει ή βιώνεις ή δεν έχεις καθόλου ιδέα πως είναι αυτό το συναίσθημα. 

Άραγε, έχεις αναρωτηθεί ότι εάν πέσεις θα μπορέσεις να ξανασηκωθείς; Είναι σαν κάθε μέρα να έχεις την ίδια ιστορία που θα γεννά ένα γιατί, ένα “που είσαι ή και ένα μου λείπεις όσο δεν είχες φανταστεί.”

Σβήσε το όπως ήρθε στη σκέψη και ψάξε, την μια και καθοριστική απόφαση που πρέπει να δώσεις σε ό,τι αδύναμο έχεις δώσει πνοή.

Καμία φορά δεν αξίζουν όλοι τον αέρα σου, όσο γλυκό κι αν είναι το όνειρό σου, υπάρχει και η βαθιά πίκρα που δύσκολα ξεπερνάς. Το αναπάντεχο δεν το γράφεις σε κομμάτια που είδη έχουν ραγίσει, αλλά έρχεται, όταν δεν ψάχνεις όταν  δεν κολλάς σε πισωγυρίσματα, μήπως και συμβεί. Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα, είναι να σκέφτεσαι διαρκώς αυτό που τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει.

Αναλώνεσαι με τα κομμάτια που κρατάς σαν  ένα ξεχασμένο μυστικό  που είχες προς τον εαυτό σου. Θα έρθει  μια μέρα που η φυλακή σου θα  αποκτήσει απεριόριστη ελευθερία-να πας την βόλτα που ήθελες, να ακούς και να λες τα λόγια που ήθελες-είναι τόσο κοντά σου όλα που το πάντα και το παντού, σου δηλώνει το “όποιος θέλει μπορεί“, σε κοιτάζει κατάματα και σου θυμίζει “είμαι όλα αυτά που δεν γυρεύεις.”

Γιατί, η αληθινή αγάπη μόνο αυτά υπογραμμίζει, είναι οι αφιερώσεις που έχει η ζωή στην κάθε ιστορία, που παίζει δίχως να αφήσει κάτι το περιστασιακό, γιατί δεν δειλιάζει, βουτάει στο σπάνιο και ταυτόχρονα στις μικρές πράξεις που καταστρέφουν και τα πιο άγρια απωθημένα.

Μόλις καταλάβεις ότι αυτό που σε αρρωσταίνει είναι το “μήπως και αν είναι για μένα”, ότι πιο πολύ σ’ εξουσιάζει η σκέψη πάρα ο άνθρωπος που δεν είναι για σένα , τότε θα θεραπευτείς και θα δεις ότι οι κύκλοι που δεν κλείνουν σου ανοίγουν δρομάκια για να ζήσεις καλύτερα.

Τότε θα αγνοήσεις, θα χαμογελάσεις, θα προχωρήσεις, και θα νιώσεις  την αγάπη που δεν χάνεται. Να θυμάσαι ότι όλα είναι τυλιγμένα σε μια υπομονή που συνεχώς δοκιμάζεται σε όλες της υπάρξεις που έχεις στην ζωή σου. 

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.