Οι κρυμμένοι “άσσοι” των γυναικών – Β Μέρος

Συντάκτης: Ντένια Νικολούτσου, Γυμνάστρια/personal trainer

Ονειρεύεσαι τους γλουτούς της JLo; Ζηλεύεις την κολλητή σου που φοράει skinny jeans και έχει ξεχωριστούς και καλοσχηματισμένους γλουτούς; Μη μένεις με σταυρωμένα χέρια. Δράσε.

Σήκω από τον καναπέ, και γυμνάσου.

Η λύση είναι μόνο μία. Υπάρχει μια μαγική άσκηση που μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι, τους γλουτούς που θαυμάζεις, την ικανοποίηση και το θαυμασμό που αναζητάς.

Squat, squat, squat είναι η θαυματουργή άσκηση.

Βασική άσκηση, δουλεύει μέγιστα το σώμα, ενεργοποιεί πολλά και διαφορετικά σημεία, αλλά σημαντικότερο όλων, ενεργοποιεί μέγιστα τους γλουτούς. Αποτελεί κοινό μυστικό για εμάς τις γυναίκες, πως είναι η ιδανική άσκηση, που προσφέρει τέλειους, καλογυμνασμένους, σφριγηλούς, σμιλεμένους, υπέροχους γλουτούς.

Προβολές, αν συνδυαστούν με το squat θα δώσουν ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι μια ιδιαίτερη άσκηση καθώς προσφέρει ισορροπία και δυναμώνει δικέφαλους μηριαίους και γλουτούς.

Deadlifts, μια δύσκολη άσκηση, παρόλα ταύτα, αν γνωρίζεις τη σωστή εκτέλεση και την εκτελείς προοδευτικά, το αποτέλεσμα που θα δώσει στο σώμα σου είναι εξαίσιο.

Τρέξιμο σε σκαλοπάτια, πλειομετρική άσκηση που δυναμώνει τα πόδια και προσφέρει φυσική κατάσταση και αντοχή. Ιδανική άσκηση αν βαριέσαι τα γυμναστήρια και σε κουράζουν οι εσωτερικοί χώροι.

Είναι καλύτερα να λέμε και να πράττουμε προπόνηση ποδιών και όχι γλουτών. Μπορεί να έχουμε ως στόχο την ανόρθωση των γλουτών, αλλά τίποτα στο σώμα μας δεν λειτουργεί μόνο του. Οι μυς πάντα συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει μια σωστή στάση σώματος, που προστατεύει από πόνους και τραυματισμούς.

Προτίμησε λοιπόν, να εντάξεις στο πρόγραμμά σου τις ασκήσεις που βελτιώνουν, δυναμώνουν μέγιστα το σημείο που επιθυμείς και μην αφήνεις στην άκρη τα υπόλοιπα μέρη των ποδιών.

Συμβουλή: οι γλουτοί είναι μια δύσκολη περιοχή και θέλει αρκετή προπόνηση, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Μην αγχώνεσαι και μην απελπίζεσαι, σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα.

1. Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων.

Τα πέλματα κοιτάζουν προς τα έξω.

Καθόμαστε όσο πιο χαμηλά μπορούμε, αναγκάζοντας τα γόνατα να μην κλείνουν προς τα μέσα.

Σηκωνόμαστε σε όρθια θέση, με τη λεκάνη πίσω.

Παραλλαγή της 1ης άσκησης.

2. Δεξί πόδι σταθερό.

Κάνει κίνηση πίσω το αριστερό.

Λυγίζουν και τα δυο γόνατα.

Πίσω η λεκάνη.

Ελάχιστα προς τα μπρος η πλάτη.

Ακολούθησε το εξής πρόγραμμα για καλύτερα αποτελέσματα:

10′ τρέξιμο

Διατάσεις

20 επ. Καθίσματα με το βάρος του σώματος

10 επ. Άρσεις λεκάνης

10 επ. Προβολές

10 επ. Απαγωγούς

10 επ. Deadlifts

10 επ. Προσαγωγούς

Χ 3 κύκλους

10′ ποδήλατο

Διατάσεις.

Συντάκτης: Ντένια Νικολούτσου, Γυμνάστρια/personal trainer

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.