Οι κορυφαίες τροφές που καίνε λίπος

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Μετά την ηλικία των 50 στις περισσότερες γυναίκες συμβαίνει το λίπος να συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.Το πρόβλημα επεκτείνεται από το άγχος και την καθιστική ζωή που υπάρχει στην καθημερινότητα των περισσότερων. Οι προσπάθειες με υπερβολικές δίαιτες σε συνδυασμό με αποσπασματική άσκηση όποτε υπάρχει ελεύθερος χρόνος, δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Βέβαια η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, γεγονός που έχει αποδειχθεί από πάρα πολλές έρευνες και μελέτες. Ας δούμε ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο του λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΜΉΛΑ

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που συμπεριέλαβαν τρία μήλα στο διαιτολόγιό τους την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος από όσους δεν έτρωγαν μήλα. Το μήλο περιέχει πηκτίνη, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το καρπούζι σύμφωνα με μελέτες βρέθηκε να επιδρά και να προστατεύει από τον σχηματισμό αρτηριακής πλάκας και από την ανάπτυξη λίπους στην κοιλιακή χώρα.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Περιέχουν λίγες θερμίδες και τα συστατικά τους επηρεάζουν το ποσοστό λιπιδίων στο αίμα.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τα θαλασσινά ως μέρος μιας δίαιτας επειδή περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά αποτρέπουν το λίπος στην κοιλιά.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Επιδρούν στο αίσθημα της πείνας και δημιουργούν για πολλή ώρα το αίσθημα κορεσμού.

Οι κορυφαίες τροφές που καίνε λίπος

ΒΥΣΣΙΝΑ-ΚΕΡΑΣΙΑ

Όταν καταναλώνουμε τα συγκεκριμένα φρούτα μειώνουμε τα συμπτώματα των καρδιακών παθήσεων και του μεταβολικού συνδρόμου. Μαζί με αυτό το αποτέλεσμα έχουμε και μείωση του κοιλιακού λίπους.

ΣΕΛΙΝΟ

Περιέχει μόλις 8 kcal,μπορεί να καταναλωθεί και ωμό, περιέχει ασβέστιο και βοηθά στην απώλεια βάρους.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Περιέχει λεκιθίνη που βοηθά στην μνήμη, αλλά και την απώλεια βάρους.

ΑΥΓΑ

Είναι πλούσια σε πρωτείνη και σε βιταμίνη Β12. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στην απώλεια βάρους και η βιταμίνη Β12 μεταβολίζει το λίπος

ΣΟΛΟΜΟΣ -ΤΟΝΟΣ

Πρόκειται για ψάρια πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά που ενισχύουν το μεταβολισμό και με τον τρόπο αυτό βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Όπως πάντα η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, είναι το κλειδί για μια λεπτή μέση και μια επίπεδη κοιλιά

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr