Οι κανόνες της αγάπης

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ξεκίνησε γράφοντας τους «Κανόνες της ζωής». Στη συνέχεια παρουσίασε τους «Κανόνες του παιχνιδιού» και κατόπιν τους «Κανόνες του μάνατζμεντ». Ο λόγος για τον Richard Templar.

Τώρα εμπλουτίζει την επιτυχημένη του σειρά με τους «Κανόνες της αγάπης» που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Κριτική. Έχοντας κάνει βιβλιοπαρουσίαση για τα τρία πρώτα, επέλεξα να διαβάσω και το καινούριο του περισσότερο από περιέργεια. Ίσως και λίγη αμφισβήτηση. Τι δουλειά, έλεγα μέσα μέσα μου, έχει ένας άνθρωπος του μάνατζμεντ με την αγάπη; Και γιατί μας δίνει κανόνες; Ακόμα και η αγάπη πρέπει να έχει κανόνες;

Διαβάζοντάς το διαψεύστηκα. Ένας συγγραφέας του μάνατζμεντ μπορεί να γράψει εξίσου καλά και για την αγάπη. Μαάλλον πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά της αντίληψής μας που βάζει τους ανθρώπους σε κουτάκια και περιορίζει τα ταλέντα τους.

Ο συγγραφέας μέσα από την εμπειρία του στο μάναντζμεντ προσδίδει προστιθέμενη αξία στους αναγνώστες του. Κατ’ αρχήν προσεγγίζει με ρεαλιστικό τρόπο την έννοια της αγάπης, ώστε να γίνει προσιτή για όλους. Ενώ όλοι ψάχνουμε ένα ιδανικό ταίρι που να μας αγαπάει, πολλοί δεν το βρίσκουμε ποτέ γιατί βάζουμε μυθικές διαστάσεις στην αγάπη, με αποτέλεσμα να μας γίνεται απρόσιτη.

Ο Richard Templar ορίζει ξεκάθαρα την αγάπη. Την οριοθετεί. Μας δίνει ένα πλαίσιο για να την κάνουμε δική μας. Μέσα από πρακτικές συμβουλές, που αν εφαρμόσουμε θα χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά μας θα κάνουμε την αγάπη να φωλιάσει στη ζωή μας. Είτε είμαστε σε αναζήτηση συντρόφου, είτε είμαστε σε σχέση που θέλουμε να διατηρήσουμε, ο συγγραφέας έχει προνοήσει για εμάς. Στην αντίστοιχη ενότητα θα βρούμε τους κανόνες που προορίζονται για τον κάθε έναν από εμάς.

Αυτό που προσφέρει ο Templar είναι ότι δίνει δομή στη σκέψη μας, ώστε να είναι εύκολη η εφαρμογή των κανόνων για να κατακτήσουμε την αγάπη. Η εφαρμογή των κανόνων εγγυάται μια ζωή γεμάτη νόημα, γεμάτη αγάπη. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας. Δηλαδή αν δεν τους εφαρμόσουμε το αποτέλεσμα είναι μηδέν εις το πηλίκο. Για να το πούμε πιο απλά, δεν είναι αλήθεια ότι η γνώση είναι δύναμη. Μόνο η εφαρμοσμένη γνώση είναι δύναμη!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…