Οι καλύτερες virtual travelling εμπειρίες

Συντάκτης: Μένη Αναστασιάδου

Η παραμονή στο σπίτι ελέω κορονοϊού μπορεί να μοιάζει εξαντλητική για τους περισσότερους, αφού η ταχύρυθμη καθημερινότητα και οι δραστηριότητες έχουν περιοριστεί σημαντικά στις απολύτως απαραίτητες.

Βόλτες, ταξίδια και λοιπά προγράμματα έχουν ακυρωθεί με αποτέλεσμα το σπίτι να είναι εδώ και αρκετό καιρό ο μόνος μας προορισμός. Ο διαρκής «εγκλεισμός» ίσως να μας έχει επηρεάσει περισσότερο ως προς τη διάθεση και την ενέργειά μας, αφού οι κοινωνικές επαφές και οι αποδράσεις έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, με την υγεία να αποτελεί την μοναδική προτεραιότητα.

Με τον ελεύθερο χρόνο όμως να είναι πλέον περισσότερος, μια ωραία εναλλακτική στα ταξίδια, τα οποία έχουμε στερηθεί και θα συνεχίσουμε να στερούμαστε για καιρό, είναι η εικονική περιήγηση ή, διαφορετικά, το virtual travelling σε νέα, ανεξερεύνητα για τον καθένα μέρη. Ο λόγος σε κορυφαίες γκαλερί, μουσεία και τοπία του κόσμου, τα οποία απέχουν μόλις λίγα κλικ μακριά!

#1 Βρετανικό Μουσείο

Το φημισμένο Βρετανικό Μουσείο της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με τη Google Arts & Culture και μαζί με περισσότερα από 2.000 άλλα κορυφαία ιδρύματα, προσφέρουν μια διαδραστική εμπειρία μέσω της οποίας μπορείτε να περιπλανηθείτε στον χρόνο, κάνοντας κλικ σε διαφορετικά αντικείμενα και εκθέματα, προκειμένου να γνωρίσετε την ιστορία τους μέσω οπτικοακουστικών μέσων.

Ανάμεσα στη λίστα του Google Arts Project, ξεχωριστή θέση έχει και το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων μουσείων, γκαλερί και χώρων τέχνης μπορείτε να δείτε εδώ.

#2 Stonehenge Virtual Tour

Παραμένοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο και βορειοδυτικά της αγγλικής κληρονομιάς, μεταφερόμαστε στο Stonehenge, τη γνωστή νεολιθική πέτρινο κατασκευή. Τώρα μπορείτε να την επισκεφθείτε με μια real life περιήγηση 360 μοιρών εντός, αλλά και εκτός του μνημείου.

#3 Μουσείο του Λούβρου

Το Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης ανά τον κόσμο, που φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 έργα και γλυπτά, μπορεί να έκλεισε τις πόρτες του στο κοινό μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι, ανοίγει όμως τις διαδικτυακές του «πύλες», επιτρέποντας να απολαύσουμε τα εκθέματά του με ασφάλεια. Εικονικές περιηγήσεις και αφηγήσεις από αιγυπτιακές φιγούρες της αρχαιότητας, μέχρι και την γκαλερί του Απόλλωνα, μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, από το ίδιο μας το σπίτι.

#4 Northern Lights Holiday Packages

Η εταιρεία φωτογραφίας Aurora Lights over Lapland έχει αποτυπώσει σε υψηλής ανάλυσης βίντεο εικόνες από το Icehotel της Σουηδικής Λαπωνίας. Τα βίντεο 360 μοιρών επιτρέπουν στους θεατές να επισκεφθούν την έρημο της Αρκτικής, να περιηγηθούν στη φύση, να συναντήσουν χάσκι και ταράνδους, ακόμη και να συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι Northern Lights.

#4 Central Park

Ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και την καταπράσινη πηγή οξυγόνου της Νέας Υόρκης, το Central Park, το οποίο είναι διαθέσιμο για διαδικτυακή περιήγηση, η οποία όχι μόνο μας δείχνει το απέραντο πράσινο τοπίο εν μέσω της πόλης, αλλά συνοδεύεται και από έναν οδηγό που μας ξεναγεί και μας διηγείται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του γνωστού πάρκου.

#5 Ushuaïa Ibiza

Για τους πιο δραστήριους, το Ushuaïa Ibiza, ένα από τα πιο γνωστά υπαίθρια κλαμπ στις Βαλεαρίδες Νήσους, ξεκίνησε τα #StayAtHomeSessions, μια σειρά από αναμεταδόσεις μερικών από τα καλύτερα DJ sets του 2019.

#6 Ακρόπολη

Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος, η εικονική περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης αποτυπώνει με υψηλής ευκρίνειας εικόνες και βίντεο την αρχαία ελληνική ομορφιά. Εξερευνήστε την ιστορία των σπουδαιότερων μνημείων, του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου, καθώς και του Ναού της Αθηνάς Νίκης, μέσα από τον διαδραστικό χάρτη, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να κάνει «περίπατο» ορίζοντας τη δική του προτιμητέα διαδρομή.

Ταξιδέψτε λοιπόν από την άνεση του σπιτιού σας και απολαύστε τη διαδρομή!

Συντάκτης: Μένη Αναστασιάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.