Οι καλές και οι κακές πλευρές κάθε ζωδίου

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Λοιπόν σε αυτή τη ζωή, τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το φως και το σκοτάδι. Δεν υπάρχει κανένας με μόνο καλές ιδιότητες. Δεν μπορούμε να έχουμε ευτυχία χωρίς θλίψη, ζωή χωρίς θάνατο, επιτυχία χωρίς αποτυχία, καλό χωρίς κακό… Όλοι έχουμε δυνατά σημεία. Όσο για αδυναμίες, όλοι έχουμε, αλλά το τι επιλέγουμε να κάνουμε γι’ αυτές είναι που μετράει στο τέλος. Ας δούμε λοιπόν αυτές τις δύο πλευρές…

ΚΡΙΟΙ

Οι Κριοί έχουν μια αφθονία ενέργειας και έναν ενθουσιασμό για τη ζωή. Έχουν στόχους, είναι παθιασμένοι, παρακινούνται και είναι φιλόδοξοι. Οι Κριοί απλά φωτίζουν ένα δωμάτιο όταν μπαίνουν μέσα. Είναι σίγουρα, θαρραλέα και δυνατά άτομα που μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να μην υποχωρήσουν μπροστά σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, οι Κριοί μπορεί εύκολα να ενοχληθούν, να γίνουν ιδιότροποι, τυραννικοί και επιθετικοί. Θυμώνουν αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως εκείνοι θέλουν, και δυσκολεύονται να ακούσουν τους άλλους χωρίς να παρεμβάλλονται μερικές φορές. Ωστόσο, αν οι Κριοί μάθουν να δαμάζουν αυτή την πλευρά τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωτιά τους για να φωτίσουν τους άλλους.

ΤΑΥΡΟΙ

Οι Ταύροι εργάζονται πολύ σκληρά για να διατηρήσουν τη σταθερότητα στη ζωή τους, από το να έχουν μια καλά πληρωμένη δουλειά έως την επιλογή ενός συντρόφου που θα τους κρατήσει προσγειωμένους. Οι Ταύροι είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν που αγαπούν και θα παραμείνουν πιστοί σε μια μακροχρόνια σχέση. Αγαπούν τα λεπτότερα πράγματα στη ζωή και δουλεύουν πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα στον εαυτό τους και τον σύντροφό τους. Είναι αξιαγάπητοι, αξιόπιστοι και πατούν στη γη.

Ωστόσο, όπως και ο κλασικός ταύρος, οι Ταύροι μπορεί να είναι πεισματικοί, άκαμπτοι και ασυμβίβαστοι. Έχουν επίσης μια τάση να γίνονται κτητικοί στις σχέσεις, και μπορεί να το παρακάνουν μερικές φορές.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι η επιτομή του τι σημαίνει να έχουμε δύο πλευρές στην προσωπικότητα μας. Φαίνεται να έχουν δυο πολωτικές προσωπικότητες μερικές φορές. Από τη μία πλευρά, οι Δίδυμοι είναι γνωστοί ως φιλικοί, ανοιχτοί, κοινωνικοί άνθρωποι που ποτέ δεν είναι συνοφρυωμένοι. Καθώς οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα, δεν επιτρέπουν ποτέ να “κολλήσουν” στη ζωή. Φαίνονται να επιπλέουν, μην αφήνοντας τίποτα να τους βαραίνει. Οι Δίδυμοι έχουν πολλούς φίλους και είναι συνήθως έτοιμοι για κάθε είδους περιπέτεια.

Ωστόσο, γίνονται ανήσυχοι εύκολα, μπορεί να φαίνονται επιπόλαιοι κατά περιόδους, και παίρνουν αποφάσεις παρορμητικά. Η σκοτεινή πλευρά αυτού του ζωδίου βγαίνει όταν ο Δίδυμος αντιμετωπίζει άγχος, κατάθλιψη ή αγωνία για κάτι. Οι Δίδυμοι τείνουν να νιώθουν ανήσυχοι συχνά λόγω αυτού του «διχασμού» στην προσωπικότητά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ

Οι Καρκίνοι έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά, παρόλο που τείνουν να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και να ξεχνούν το τι τους κάνει καταπληκτικούς ανθρώπους. Είναι συναισθηματικές, αφοσιωμένες, πιστές, βαθιές ψυχές. Είναι επίσης εξαιρετικοί ακροατές και θα σας αφήσουν να κλάψετε στον ώμο τους, ακόμη και αν δεν σας γνωρίζουν καλά. Αν και έχουν προβλήματα με το να ανοίγονται στους ανθρώπους, θα καθίσουν και θα σας ακούσουν όλο το απόγευμα και θα αφήσουν ό,τι κάνουν για να σας βοηθήσουν. Οι Καρκίνοι είναι πολύ δημιουργικοί, πραγματικά ευγενικοί, ευαίσθητοι, όμορφοι άνθρωποι που συχνά παρεξηγούνται και αντιμετωπίζονται σαν το χαλάκι της πόρτας λόγω της αγνότητας και της φύσης τους.

Ωστόσο, αυτό το ζώδιο αντιμετωπίζει πολλούς δαίμονες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Λόγω της υπερευαισθησίας τους, είναι πολύ επιρρεπείς στο άγχος, την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές. Απλώς αισθάνονται σαν να μην τους καταλαβαίνει κανείς, πράγμα που οδηγεί σε απομόνωση και αυτολύπηση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτό το ζώδιο ως απορροφημένο στον εαυτό του, και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια σε ένα βαθμό. Ωστόσο, οι Καρκίνοι δεν έχουν εμμονή με τον εαυτό τους με υπερηφάνεια, αλλά με έναν μάλλον βαθιά στοχαστικό, ακόμη και υπερβολικά κριτικό τρόπο. Οι Καρκίνοι έχουν πολύ ταραχώδη συναισθήματα που τους βαραίνουν, γι’ αυτό πρέπει να κάνουν συχνά ένα διάλειμμα για ανάσα.

ΛΕΟΝΤΕΣ

Ο Λέων είναι ένας φυσικός ηγέτης και υπερέχει σε οτιδήποτε τον φέρνει στο προσκήνιο. Οι Λέοντες είναι επίσης φιλόδοξοι, κοινωνικοί, αστείοι, γοητευτικοί, σίγουροι άνθρωποι, σαν τους Κριούς.

Ωστόσο, ο Λέων μπορεί να φανεί αρκετά απορροφημένος στον εαυτό του, υπερήφανος, υπερβολικά δραματικός και επιτηδευμένος αν δεν μάθει να δουλεύει καλά με τους άλλους και να τους προσεγγίζει. Οι Λέοντες είναι πολύ φιλικοί, αλλά μερικές φορές μπορεί να φαίνονται επιφανειακοί.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ

Ο Παρθένοι εστιάζουν στη λεπτομέρεια και αναλύουν κάτι προκειμένου να βρουν μια λύση. Είναι μεθοδικοί, σχολαστικοί, αναλυτικοί και λογικοί. Οι Παρθένοι είναι υπέροχοι λύτες προβλημάτων και ακροατές. Έχουν επίσης απίστευτη υπομονή.

Ωστόσο, ο Παρθένος έχει την τάση να αναλύει τα πράγματα πάρα πολύ, και να παίρνει τη ζωή πολύ σοβαρά. Οι Παρθένοι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να πάνε απλά με το ρεύμα. Χρειάζονται πάντα ένα σχέδιο ή ρουτίνα κάποιου είδους για να αισθάνονται ισορροπημένοι και προσγειωμένοι. Επιπλέον, αυτό τους κάνει να φαίνονται άκαμπτοι, για να μην αναφέρουμε λίγο κρύοι και αδιάφοροι λόγω του ότι πάντα ζουν μέσα στο κεφάλι τους. Τείνουν να είναι υπερβολικά επικριτικοί για τον εαυτό τους και τους άλλους.

ΖΥΓΟΙ

Οι Ζυγοί, το επόμενο ζώδιο του αέρα στη λίστα μας, έχουν την ικανότητα να διατηρούν μια ειρηνική ζωή και να αντιμετωπίζουν όλους όσους συναντούν με σεβασμό και καλοσύνη. Αγαπούν να βοηθούν τους άλλους και είναι σπουδαίοι ανθρωπιστές. Ακριβώς όπως το σύμβολο του ζωδίου τους (η ζυγαριά), κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν ισορροπημένη ζωή και να επιτρέψουν την ήπια φύση τους να ηγηθεί.

Ωστόσο, η διατήρηση της ισορροπίας ανά πάσα στιγμή δεν είναι πρακτική. Οι Ζυγοί τείνουν να αποφεύγουν κάθε είδους συγκρούσεις λόγω της ειρηνικής τους φύσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ιδιότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά μερικές φορές η αντιπαράθεση είναι απαραίτητη στη ζωή, και οι Ζυγοί πρέπει να μάθουν πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Οι Ζυγοί μπορεί επίσης να φαίνονται αναποφάσιστοι και επιφυλακτικοί, γεγονός που δυσκολεύει κάποιον να τους προσεγγίσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Ο Σκορπιός, το επόμενο ζώδιο του νερού στη λίστα, έχει μια γρήγορη, πνευματώδη και σαρκαστική αίσθηση χιούμορ που τον κάνει ακαταμάχητο σε όσους καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το μυαλό του. Είναι επίσης βαθιά συναισθηματικό ζώδιο που συχνά κρύβει τα συναισθήματά του, έτσι ώστε να μην τα εκμεταλλευτούν οι άλλοι. Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι, οργανωμένοι, πολυμήχανοι και ανεξάρτητοι. Είναι πιστοί και αξιόπιστοι, αν είστε στην καλή πλευρά τους.

Ωστόσο, αν βρεθείτε στην κακή πλευρά ενός Σκορπιού, θα δείτε πόσο χειριστικοί και εκδικητικοί μπορούν να γίνουν. Δεν τους αρέσει να νιώθουν προδομένοι ή να δέχονται προκλήσεις, οπότε αντί να χάσουν την ψυχραιμία τους και να φωνάζουν, απλώς αποχωρούν και αρχίζουν να σχεδιάζουν εκδίκηση.

ΤΟΞΟΤΕΣ

Όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς, οι Τοξότες έχουν μια ένταση που απλώς προσελκύει ανθρώπους όπως η φωτιά τις πεταλούδες. Είναι αισιόδοξοι, περιπετειώδεις, διασκεδαστικοί, κοινωνικοί και εμπνευσμένοι.

Ωστόσο, οι Τοξότες δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε αυτό που έχουν να κάνουν και “πετάνε” από το ένα πράγμα στο άλλο χωρίς σαφή κατεύθυνση. Έχουν επίσης μια εκρηκτική ιδιοσυγκρασία και ενοχλούνται εύκολα. Χωρίς σαφή στόχο, τείνουν να γίνονται ανήσυχοι και βαριούνται. Επίσης, δεν έχουν φίλτρο, ειδικά όταν είναι ταραγμένοι, έτσι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ‘ρθει όταν είσαι μαζί τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Οι Αιγόκεροι είναι εύκολα οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον ζωδιακό κύκλο. Έχουν κίνητρο τον πλούτο και την επιτυχία και καταβάλουν μια ισχυρή προσπάθεια να κάνουν το καλύτερό στη ζωή. Είναι πολύ έξυπνοι, παρακινημένοι, φιλοσοφικοί, λογικοί, πρακτικοί και οργανωμένοι. Γίνονται καλοί ηγέτες λόγω της ικανότητάς τους να βλέπουν τη συνολική εικόνα και να εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Η δουλειά τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή τους.

Ωστόσο, οι Αιγόκεροι τείνουν να είναι πεισματάρηδες, κομπαστικοί, ασυμβίβαστοι και ανυπόφοροι κατά περιόδους. Δυσκολεύονται να ακούσουν τις ιδέες των άλλων εξαιτίας της υπερηφάνειας τους και μπορούν εύκολα να γίνουν εργασιομανείς εάν δεν μάθουν να διατηρούν ισορροπημένη ζωή. Έχουν επίσης μια εκρηκτική ιδιοσυγκρασία και μπορεί να ενοχλούνται πολύ εύκολα.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Οι Υδροχόοι είναι μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους του ζωδιακού κύκλου. Αγαπούν τα ταξίδια, τους νέους πολιτισμούς, το να συναντούν νέους ανθρώπους και οτιδήποτε προκαλεί το μυαλό τους. Μπορούν να συνομιλούν για ώρες, επειδή έχουν τόσα ενδιαφέροντα και απολαμβάνουν ποικιλία δραστηριοτήτων. Είναι επίσης ανθρωπιστές και πνευματώδεις, καθώς και μεγάλοι οραματιστές και ηγέτες.

Εντούτοις, οι Υδροχόοι μπορεί να φαίνονται απομονωμένοι και συναισθηματικά μη διαθέσιμοι. Έχουν την τάση να εξετάζουν τα πράγματα πρακτικά, και ενώ αυτό δεν είναι κακό, μπορεί να καταστήσει τις σχέσεις δύσκολες εάν δεν μάθουν να αξιοποιούν τη συναισθηματική πλευρά τους.

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς, όπως και οι Καρκίνοι, είναι ένα βαθιά συναισθηματικό, ευαίσθητο ζώδιο με μια ικανότητα για δημιουργικότητα. Οι Ιχθείς είναι πολύ ενσυναίσθητοι και κάνουν υπέροχους φίλους και συνεργάτες εξαιτίας αυτού. Είναι πιστοί στους αγαπημένους τους και θα κάνουν οτιδήποτε γι’ αυτούς.

Ωστόσο, οι Ιχθείς δυσκολέυονται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, και συχνά ψάχνουν έναν τρόπο να ξεφύγουν. Τείνουν να είναι μόνοι τους, λόγω της ανάγκης τους να περνούν πολύ χρόνο απομονωμένοι.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.