Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας!Λατρεύετε τα λαμπερά και πλούσια μαλλιά, τα γεμάτα υγεία, και πάντα αναρωτιέστε τι κάνετε λάθος αφού τα φροντίζετε τόσο πολύ και αυτά δεν ανταποκρίνονται. Η υπερβολική φροντίδα σας πληροφορούμε τα καταστρέφει. Ξεχάστε το ντουλάπι με τα 1000 προϊόντα hairstyle αλλά και τα καυτά νερά!

Τέλος στα πολλά προϊόντα hairstyle

Όταν τα μαλλιά σας δεν στρώνουν όπως εσείς θα θέλατε και οι τρίχες πετάγονται ατίθασα, τι κάνετε; Χρησιμοποιείτε προϊόντα hairstyle για να τα… τιθασεύσετε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτή η καθημερινή χρήση τα… ταλαιπωρεί; Όταν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους προϊόντα σε καθημερινή βάση, ξηραίνουν και εν τέλει τραυματίζουν την τρίχα. Τα προϊόντα αυτά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και κάθε φορά που χτενίζετε τα μαλλιά σας με αυτά τα προϊόντα πάνω τους, δημιουργείτε τις ιδανικές συνθήκες για να σπάσουν οι τρίχες.

Αφήστε για λίγο το σεσουάρ, θα πάρει φωτιά!

Σε αυτή την κατηγορία δεν κάνουμε διακρίσεις, είτε είναι πιστολάκι είτε είναι ψαλίδι και ισιωτική το ίδιο κακό αποτέλεσμα έχουν. Η καθημερινή τους χρήση μέσα στην εβδομάδα η ζημιά στην τρίχα πολλαπλασιάζεται! Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τη ζωντάνια της τρίχας δημιουργώντας θαμπάδα, στερώντας της έτσι τη φυσική της λάμψη.

Πετάξτε τις πολυκαιρισμένες βούρτσες

Αν μέχρι τώρα δεν ξέρατε πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα της βούρτσας ή της τσατσάρας, εμείς σας πληροφορούμε πως είναι πολύ σημαντική! Το ξέρατε ότι, τα υπολείμματα των καλλυντικών προϊόντων, η λιπαρότητα και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις πολυχρησιμοποιημένες βούρτσες βλάπτουν την υγεία της τρίχας. Φροντίστε πάντα να αφαιρείτε τις τρίχες που μένουν στη βούρτσα και μια φορά το μήνα να την καθαρίζετε προσεκτικά με σαμπουάν ή μαγειρική σόδα.

Λούσιμο με καυτό νερό, μέγα σφάλμα!

Οι υψηλές θερμοκρασίες τραυματίζουν την τρίχα, για το λόγο αυτό η κακή συνήθεια να λούζεστε με καυτό νερό θα αποβεί μοιραία για τα μαλλιά σας, αφού η τρίχα αφυδατώνεται, γίνεται ξηρή και πιο εύθραυστη. Διατηρείτε τη θερμοκρασία του νερού σε ζεστά επίπεδα, αλλά χωρίς υπερβολές, για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…