Οι “Γείτονες” στηρίζουν έμπρακτα το Γαλάτσι!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Οι Γείτονες έρχονται από το Γαλάτσι με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της πόλης τους. Χαρακτηρίζονται ως μια ομάδα με οικολογικό, φιλανθρωπικό και ζωοφιλικό χαρακτήρα καθώς μέσα από σχετικές τους δράσεις, επιχειρούν να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για την ομάδα μιλάει στο flowmagazine.gr, μια εκ των ιδρυτικών μελών της, η κ. Άντα Μονογυιού.

Οι «Γείτονες» στηρίζουν έμπρακτα το Γαλάτσι!Μέλη

Οι Γείτονες έχουν ισότιμα μέλη άντρες και γυναίκες, Έλληνες και αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ο καθένας, που έχει όρεξη για προσφορά μπορεί να συμμετέχει. «Ο πυρήνας των μελών μας είναι περίπου 10-15 άτομα, ενώ στις δράσεις μας έρχονται και συμμετέχουν περισσότεροι». Κύριο γνώρισμά της ομάδας είναι η θετική ενέργεια ενώ οι βάσεις της έχουν χτιστεί στην πίστη πάνω στη δύναμη της μονάδας. Οι ηλικίες που συμμετέχουν ποικίλουν, ο πυρήνας όμως βασίζεται σε άτομα μεταξύ 30 και 40 ετών.

Δράσεις

Βάσει των δράσεων της ομάδας, μέλημα τους είναι περιβαλλοντικά, ο καθαρισμός και καλλωπισμός των κοινόχρηστων χώρων αλλά και η προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Προσπάθεια γίνεται και για να ξεκινήσουν τις φιλοζωικές δράσεις. Κοινωνικά πραγματοποιούνται δράσεις για στήριξη ανθρώπων ή ομάδων. «Η ιδέα για τις πρώτες μας δράσεις προέκυψε από την ανάγκη να γίνουν καλύτερα τα πράγματα γύρω μας», λέει χαρακτηριστικά στο flowmagazine.gr η κ. Μονογυιού.

Όσοι συμμετέχουν στις δράσεις μπορούν να προσφέρουν ποικιλοτρόπως. Άλλος θα σκάψει, άλλος θα καθαρίσει, άλλος θα βρει νέες ιδέες για δράση, άλλος απλά θα το επικοινωνήσει για να γίνει συνολική προσπάθεια για μια πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη πόλη. «Οι δράσεις που πραγματοποιούνται είναι πάντα καλοσχεδιασμένες» επισημαίνει το ιδρυτικό μέλος από τους “Γείτονες”.

Οι «Γείτονες» στηρίζουν έμπρακτα το Γαλάτσι!Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές δράσεις όπως: την αναβάθμιση της πλατείας Κύπρου με δενδροφύτευση και το βάψιμο συνολικά 19 τσιμεντένιων άχαρων σκαλιών το Νοέμβριο, τον καθαρισμό του λόφου Κόκκου εν μέσω καύσωνα τον Ιούλιο υπό την απειλή πυρκαγιάς και τη συγκέντρωση ειδών για τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, τον Σεπτέμβριο. Όλες οι παραπάνω δράσεις οργανώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και κρίνονται αρκετά επιτυχημένες.

Γενικά

«Ο καθένας πλέον κλείνεται στον εαυτό του και αντιμετωπίζουν τέτοιες ενέργειες καχύποπτα», αναφέρει η κ. Μονογυιού για τον κόσμο. Αν και πραγματοποιούν δράσεις χωρίς κάποιο κέρδος ή όφελος για τους ίδιους, ο κόσμος που τους βλέπει, τους αντιμετωπίζει συγκρατημένα.

Οι ίδιοι όμως δεν σταματούν να αναζητούν νέες ιδέες για να ξεκινήσουν τις δράσεις τους. Όπως τονίζει η Άντα Μονογυιού στο flowmagazine.gr «Τα έξοδα για τις δράσεις, μοιράζονται με τους συμμετέχοντες όταν απαιτείται ή γίνονται χορηγίες τόσο από μέλη, όσο και από ανεξάρτητους χορηγούς». Αν και το ακούνε από λίγους, είναι ηθικά σημαντικό για τα μέλη της ομάδας, να ακούνε ένα «μπράβο» για την προσπάθεια που κάνουν για το Γαλάτσι και τις δράσεις τους.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr