Οι εκδόσεις Διόπτρα συγκέντρωσαν 50.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους!

Συντάκτης: Flowmagazine

Μέσα σε τρείς μόνο ημέρες, το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου Διόπτρα δέχτηκε 1.800 παραγγελίες, των οποίων τα έσοδα ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στους πυρόπληκτους.

Στις 8 του Αυγούστου, οι εκδόσεις Διόπτρα ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από παραγγελίες στο e-shopτους θα διατεθούν για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων, στον Ερυθρό Σταυρό. Για τρεις ολόκληρες μέρες το ηλεκτρονικό κατάστημα βούλιαξε από παραγγελίες που έφτασαν τις 1.800. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και μέσα στην ίδια την εταιρία, μέσα από βιβλία. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του εκδοτικού οίκου στο Facebook ήταν: «Αλληλεγγύη και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Επίσης, θα δώσουμε βιβλία όπου χρειάζεται και θα συγκεντρώσουμε και εσωτερικά στην εταιρεία ένα ποσό. Τα χρήματα θα κατατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό».

Οι εκδόσεις Διόπτρα συγκέντρωσαν 50.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους!

Από τον απίστευτο αυτόν αριθμό παραγγελιών κατάφερε να συγκεντρωθεί ένα ποσό που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ! Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, που είναι εκδότης της Διόπτρα, ανακοίνωσε ότι το ποσό αυτό θα συμπληρωθεί ώστε να φτάσουν στον Ερυθρό Σταυρό 50.000 ευρώ για τις ανάγκες όσων επλήγησαν από τις φωτιές του Ιουλίου-Αυγούστου. 

Ως ένδειξη ευχαρίστησης και ευγνωμοσύνης του εκδοτικού οίκου προς την ανταπόκριση του κοινού, δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση, για να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη δωρεά.

«Είναι μεγάλη η πικρία που νιώθουμε για όλα όσα έγιναν. Για όσα χάθηκαν, για όσους συνανθρώπους μας βιώνουν το κενό, το απόλυτο κενό της επόμενης μέρας της καταστροφής. Μιας καταστροφής που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Ως Εκδόσεις Διόπτρα κάναμε μια ενέργεια που πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε, για να συσπειρώσουμε τους αναγνώστες μας, ώστε να προσφέρουμε μαζί σε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Θα σας εξομολογηθώ ότι δεν περιμέναμε αυτό που συνέβη: Ήσασταν όλοι εκεί, εσείς που τιμάτε εδώ και δεκαετίες τα βιβλία μας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο δέχτηκε σε τρεις ημέρες τον ασύλληπτο αριθμό των 1.800 παραγγελιών, περίπου 20 φορές παραπάνω από το συνηθισμένο.

Μας πήρατε τηλέφωνο και μας ζητούσατε να σας χρεώσουμε παραπάνω, για να πάρουν περισσότερα αυτοί που υποφέρουν. Μας στείλατε δεκάδες μηνύματα για να βοηθήσετε από το εξωτερικό. Μας είπατε να σημειώσουμε τώρα την παραγγελία σας, αλλά να σας τη στείλουμε στο τέλος του μήνα που θα έχετε χρήματα. Μας έστειλαν παιδιά Γυμνασίου για να διαθέσουν χρήματα από το ταμείο της τάξης τους.

Αύριο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα, αλλά η πρώτη εκτίμηση για το ποσό που συγκεντρώσαμε είναι πάνω από 40.000 ευρώ και να ξέρετε ότι θα βάλουμε και τα υπόλοιπα σε κάθε περίπτωση για να φτάσουμε τις 50.000€.

Είναι τεράστια τιμή που μας επιτρέψατε να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό και που μας το εμπιστεύεστε. Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους και όλες εσάς. Από αύριο θα έχετε αναλυτική ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της δωρεάς και του πώς θα διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα ξοδευτούν για τον σκοπό που τα δώσατε.

Δεν θέλω και δεν επιτρέπεται να θριαμβολογήσουμε για κάτι. Αλλά κοιτώντας σας στα μάτια θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα που αγαπάει, η Ελλάδα που πονάει και το λέει, η Ελλάδα που σκύβει τρυφερά με στοργή πάνω στα πονεμένα παιδιά της, υπάρχει είναι εδώ και κοιτάει το αύριο. Και είστε όλοι εσείς».

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…