Οι ειδικοί λένε ότι τα “scalpcials” είναι το κλειδί για πιο γεμάτα, υγιή μαλλιά

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Στην πραγματικότητα, τείνουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να περιποιηθούμε τις τούφες μας μέσω ακριβών θεραπειών στο κομμωτήριο, βαθιάς περιποίησης στο σπίτι και σταθερού κουρέματος. Όλο αυτό το διάστημα, το τριχωτό της κεφαλής μας κάθεται και ρωτάει πότε θα έρθει η σειρά του για λίγη περιποίηση.

Εισάγετε τα “scalpcials”, ή αλλιώς τις περιποιήσεις προσώπου του τριχωτού της κεφαλής. Αυτές οι θεραπείες δεν είναι απλώς μια στιγμή χαλάρωσης, αλλά αποτελούν βασική πτυχή της διατήρησης της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας.

Τι είναι η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής;

Παρόμοια με μια τυπική περιποίηση προσώπου του δέρματός σας, η περιποίηση για το τριχωτό της κεφαλής χρησιμεύει για το συχνά παραμελημένο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Η περιποίηση για το τριχωτό της κεφαλής είναι μια θεραπεία που απομακρύνει την υπερβολική συσσώρευση, όπως η βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το σμήγμα και η συσσώρευση προϊόντων από το τριχωτό της κεφαλής σας. Οι περιποιήσεις προσώπου για το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να περιλαμβάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και εξειδικευμένα εργαλεία που βοηθούν στην ενίσχυση της θεραπείας.

Η ίδια προσθέτει ότι οι περιποιήσεις τριχωτού της κεφαλής συχνά περιλαμβάνουν ειδικές θεραπείες προσαρμοσμένες στις τρέχουσες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ορισμένες θεραπείες και προϊόντα μπορούν να στοχεύουν στον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος, στην απολέπιση ή ακόμη και στην ακμή. Ουσιαστικά, ο στόχος είναι να διατηρήσετε ένα άνετο, ισορροπημένο τριχωτό της κεφαλής και να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά.

Οι ειδικοί λένε ότι τα "scalpcials" είναι το κλειδί για πιο γεμάτα, υγιή μαλλιά

4 μεγάλα οφέλη από τις περιποιήσεις του τριχωτού της κεφαλής

Έχουμε την τάση να υποβάλλουμε το τριχωτό της κεφαλής μας σε σκληρή δοκιμασία. Για αρχή, εκτίθενται σε πλήθος προϊόντων για τα μαλλιά που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, ερεθισμό ή ξεσπάσματα. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο να καθαρίσουμε καλά το τριχωτό της κεφαλής μας, αφού τα μαλλιά μπαίνουν στη μέση.

Εκτός από το συστηματικό πλύσιμο και την περιποίηση των μαλλιών σας, είναι σημαντικό να κρατάτε λίγη ενέργεια για το τριχωτό της κεφαλής σας μέσω μιας περιποίησης για αυτό. Κάτι τέτοιο έχει μερικά αρκετά αξιοσημείωτα οφέλη:

  • Βελτιώνει την αίσθηση άνεσης: Το τριχωτό της κεφαλής με φαγούρα και ερεθισμό έχει απαίσια αίσθηση. Για όσους έχουν πιτυρίδα, η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής θα σας ωφελήσει περισσότερο, καθώς θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής, θα αφαιρέσει τις νιφάδες και θα εξαλείψει τη φαγούρα και τον ερεθισμό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τα σπυράκια.
  • Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών: Ένα υγιές και ισορροπημένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί πραγματικά να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν αποσυμφορείτε τους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής, ωφελείτε τις τρίχες δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Ενισχύει τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών: Όταν τα μαλλιά είναι υγιή και η παραγωγή σμήγματος ισορροπημένη, θα απολαμβάνετε λαμπερά και δυνατά μαλλιά. Συγκρίνετε το με τούφες που είναι ξερές και θαμπές λόγω ξηρότητας ή άτονες και λιπαρές λόγω υπερβολικής λιπαρότητας.
  • Απελευθερώνει την ένταση: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα σας βοηθήσει να νιώσετε χαλάρωση. Το ανθρώπινο σωματικό άγγιγμα είναι πολύ θεραπευτικό. Στη θεραπεία υπάρχουν ενδορφίνες, ανακούφιση από το άγχος και απελευθέρωση της έντασης που σχετίζονται με τις σωματικές κινήσεις, οι οποίες συνδέονται με το όφελος της ψυχικής υγείας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.