Οι δημιουργικές ομάδες πολιτών έχουν τη δική τους στέγη: “Συν Αθηνά”

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι δημιουργικές ομάδες πολιτών έχουν τη δική τους στέγη: «Συν Αθηνά»Οι δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της πόλης της Αθήνας απέκτησαν το δικό τους χώρο συνάντησης, την στέγη «Συν Αθηνά» στην πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά στην οδό Αθηνάς.

Η στέγη «Συν Αθηνά» είναι ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ο χώρος προσφέρεται από το δήμο Αθηναίων στις δημιουργικές ομάδες της πόλης και βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά.

Πρόκειται για ένα μικρό μακρόστενο κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε με τη συνεργασία της δημιουργικής κοινότητας «Imagine the City», ιδιωτικών χορηγών και υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία «Συν Αθηνά» είναι η απτή εκδοχή της δικτύωσης του δήμου Αθηναίων με ομάδες πολιτών και έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του δήμου να δημιουργήσει το δικό τους διαδικτυακό χώρο συνάντησης, την πλατφόρμα www.synathina.gr.

Όπως ακριβώς η πλατφόρμα δίνει βήμα στις δημιουργικές ομάδες που φροντίζουν την πόλη, έτσι τώρα η δημοτική αρχή της Αθήνας δίνει στέγη στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων για να διευκολύνει την πραγματοποίησή τους.

Η δημιουργία της στέγης αυτής είναι από μόνη της μια δράση. Είναι αποτέλεσμα συμμετοχής, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και δείγμα εφευρετικότητας και φαντασίας. Εκφράζει μια σειρά από καλές πρακτικές, βασιζόμενες στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, με την επαναχρησιμοποίηση επίπλων και την ελεύθερη έκφραση καλλιτεχνών. Ελπίζουμε να αποτελέσει μια ένεση ζωής σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…