Οι δικαιολογίες του για να μην βάλει προφυλακτικό

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Οι δικαιολογίες του για να μην βάλει προφυλακτικόΈνα ζευγάρι είναι υπεύθυνο για τη σεξουαλική υγεία του και αφορά την προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τη μετάδοση σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό να πιέσουν τον σύντροφό τους για επαφή χωρίς προφυλακτικό. Δεν είναι. Σε αυτό το άρθρο, γιατροί ανταπαντούν στις πιο κοινές δικαιολογίες για εσάς προκειμένου να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να επιμείνετε στη χρήση προφυλακτικού.

«Δεν χρειάζομαι προφυλακτικό. Είμαι υγιής.»

Δεν έχει σημασία πόσο υγιής είναι κανείς. Η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη εγκυμονεί κάποιο ΣΜΝ και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι δεν θα συμβεί σε σας, αλλά μπορεί. Κάθε χρόνο, περίπου 640.000 σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα διαγιγνώσκονται στην Αγγλία.

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάποιο ΣΜΝ, επειδή δεν υπάρχουν συμπτώματα. Περίπου το 70% των γυναικών με χλαμύδια και το 50% των ανδρών με χλαμύδια δεν έχουν συμπτώματα.

«Καταστρέφει τη στιγμή.»

Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται σχεδόν ποτέ ότι τα προκαταρκτικά ή το γδύσιμο των ρούχων θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη στιγμή. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν μπορείτε να σκεφτείτε τη στιγμή του προφυλακτικού ως μέρος της αναμονής για περαιτέρω απόλαυση.

«Δεν μου αρέσουν τα προφυλακτικά. Μου αρέσει η φυσική επαφή.»

Το σεξ με προφυλακτικό μπορεί να γίνει φυσικό αν δοκιμάσετε λεπτά προφυλακτικά. Το προφυλακτικό προστατεύει από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Ξέχασα να χρησιμοποιήσω.»

Το αλκοόλ είναι μία από τις πιο κοινές δικαιολογίες που οι άνδρες δίνουν για να μην φορέσουν προφυλακτικό. Για τον λόγο αυτό τοποθετήστε ένα πακέτο προφυλακτικών κοντά κρεβάτι σας. Ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε σεξ, βάλτε ένα προφυλακτικό στην τσάντα ή την τσέπη σας σε κάθε περίπτωση.

«Δεν μπορώ να φορέσω προφυλακτικό. Είμαι αλλεργικός.»

Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός ανδρών είναι αλλεργικός στα προφυλακτικά. Γι’ αυτό μην εμπιστεύεστε πάντα κάποιον που σας λέει ότι είναι. Η αλλεργία δεν είναι καλή δικαιολογία για σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, καθώς υπάρχουν προφυλακτικά που δεν προκαλούν αλλεργίες. Αν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε αλλεργικοί σε προφυλακτικά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε:

  • προφυλακτικά χωρίς λάτεξ,
  • προφυλακτικά χωρίς σπερματοκτόνα.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…