Οι αποχρώσεις των μαλλιών που θα σε κάνουν να μοιάζεις νεότερη

Συντάκτης: Μαρκέλλα Δελλή

Το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην εμφάνισή της και είναι αυτό που μπορεί να την κάνει να δείχνει νεότερη.

Οι περισσότερες γυναίκες, ηλικίας άνω των 50 ετών, επιθυμούν να βρουν τρόπους να μοιάζουν νεότερες, καταφεύγοντας σε διάφορες μεθόδους αντιγήρανσης. Το μυστικό κρύβεται, βεβαίως, στην ενέργεια που μια γυναίκα εκπέμπει από μέσα της. Για τον λόγο αυτό, η εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία της και συνεπώς, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή από  τον κοινωνικό της περίγυρο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ανάπλαση του δέρματος ο τρόπος προκειμένου να αναζωογονηθεί μια γυναίκα άνω των 50 και να δείχνει νεότερη. Αυτό που είναι καθοριστικό στην γυναικεία εξωτερική εμφάνιση και μπορεί να αφαιρέσει ακόμη και μία δεκαετία από την ηλικία της, είναι το σωστό χρώμα στα μαλλιά και οι αποχρώσεις που θα επιλέξει για να φωτίσει το πρόσωπό της.

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν το λάθος να διατηρούν το σκούρο χρώμα που είχαν νεότερες, με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγαλύτερες. Οι Ελληνίδες, στην πλειονότητά τους, είναι εκ φύσεως μελαχρινές ή καστανόχρωμες. Όμως, γίνεται αποδεκτό ότι το σκούρο χρώμα στις πιο ώριμες ηλικίες σκληραίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, σκόπιμο είναι οι γυναίκες που επιμένουν στο σκούρο χρώμα, να επιλέγουν την απόχρωση του καφέ σοκολατί που είναι πιο φωτεινό, να καλύπτουν την ρίζα και να ρίχνουν κάποιες ανταύγειες πιο ανοιχτού χρώματος. 

Ειδικά στα μακριά μαλλιά, για πιο άρτιο αποτέλεσμα συνίσταται η τεχνική του balayage, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής την τελευταία δεκαετία, και διαφοροποιείται αισθητά από τις ανταύγειες. Η τεχνική αυτή καλύπτει το μισό από το μήκος των μαλλιών και είναι πιο σύγχρονη, συγκριτικά με τις ανταύγειες. Για την σωστή εφαρμογή του balayage, αναγκαία είναι η συμβουλή του κομμωτή σας, διότι τυχόν λανθασμένη εφαρμογή της ενδέχεται να βλάψει τις άκρες των μαλλιών σας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Balayage: Η μετα-ombre εποχή


Οι πιο τυχερές γυναίκες είναι, δίχως αμφιβολία οι φυσικές ξανθές, δεδομένου ότι το ξανθό χρώμα είναι το καταλληλότερο για τις πιο ώριμες ηλικίες. Το ξανθό φωτίζει το πρόσωπο και γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά, ενώ, συγχρόνως, καθίσταται πιο εύκολη η κάλυψη της γκρίζας ρίζας, με κάποια ξανθά highlights στην περιοχή της ρίζας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Babylights: Η νέα τάση στο ξανθό


Περισσότερο δύσκολο χρώμα στο πέρασμα των χρόνων είναι το κόκκινο, το οποίο με τον καιρό χάνει την ζωντάνια του και χρειάζεται συνεχώς ανανέωση της βαφής. Για να αποφεύγεται η χρονοβόρα αυτή διαδικασία, μία καλή ιδέα είναι το απαλό κόκκινο, που είναι ένα χρώμα πιο ήπιο για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, επ’ αφορμή και του lockdown λόγω πανδημίας, όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες άνω των 50 που επιλέγουν  να αφήσουν στα μαλλιά τους το φυσικό γκρίζο χρώμα. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια γενναία επιλογή που εκφράζει προς τα έξω την αυτοπεποίθηση που αισθάνονται αυτές οι γυναίκες. Για ομορφότερο, όμως, αισθητικά αποτέλεσμα, οι γυναίκες αυτές πρέπει να συμβουλεύονται τον κομμωτή τους, καθώς σε περίπτωση που έχει προηγηθεί βαφή και δεν είναι φυσικό το χρώμα των μαλλιών, η εικόνα μπορεί να είναι ανομοιόμορφη.

Το σημαντικότερο είναι η περιποίηση και η φροντίδα της ποιότητας των μαλλιών. Όποιο χρώμα και αν επιλέξετε, να θυμάστε πως η συμβουλή του κομμωτή ή της κομμώτριάς σας είναι απαραίτητη, αφού ο κάθε τύπος μαλλιού διαφέρει, και το κάθε χρώμα συνδυάζεται καλύτερα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.

Συντάκτης: Μαρκέλλα Δελλή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.