Οι 8 τοπ προδοσίες στο Game of Thrones

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Η όγδοη και τελευταία σεζόν της σειράς Game of Thrones τελείωσε και μας άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Ο δημιουργός των βιβλίων, George R. R. Martin, έπλασε έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο με προδοσίες, μάχες, θανάτους και όλα αυτά για τον «Σιδερένιο Θρόνο». Ποιός τελικά κάθισε σε αυτόν; Δείτε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς και ανακαλύψτε το. Όσον αφορά στις προδοσίες τις σειράς, σε όλες τις σεζόν ζήσαμε καθοριστικές στιγμές και πολλές πισώπλατες και μη, μαχαιριές. Ποιές είναι όμως αυτές που μας συγκλόνισαν και αποτυπώθηκαν στην μνήμη μας;

  1. Ο Λόρδος Baelish προδίδει τον Ned Stark

Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε τον Λόρδο Baelish να προδίδει τον Ned Stark και ουσιαστικά είναι ο υπαίτιος για την πορεία που ακολούθησε η οικογένεια των Stark. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι ο Λόρδος Bealish αγαπούσε την Cat Stark και επομένως δεν είναι καθόλου παράξενο να θέλει να εξαλείψει τον ανταγωνισμό.

  1. Ο Jeoffrey Baratheon προδίδει την Sansa και τον Ned Stark

Ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας της σειράς. Ο Jeoffrey έχει σκοτώσει παρά πολλούς ανθρώπους και έχει συμπεριφερθεί με απαίσιο τρόπο σε όλους. Κατάφερε ωστόσο να προδώσει την Sansa και τον Ned Stark, αφού αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει. Συγκεκριμένα, αφού η Sansa ζήτησε έλεος για τον πατέρα της, είχε πει πως δεν θα σκότωνε τον Ned αλλά θα του στερούσε τα αξιώματά του και θα τον έστελνε στην Night Watch, στο Τείχος. Ωστόσο, έδρασε μόνος του και τον αποκεφάλισε.

  1. Ο Ramsey Bolton προδίδει τον πατέρα του

Άλλη μία εκρηκτική προσωπικότητα. Ο Ramsey Bolton, όχι μόνο πρόδωσε τον Theon Greyjoy αλλά και τον ίδιο του τον πατέρα. Έμαθε ότι η μητριά γέννησε αγόρι και ο ίδιος όντας «μπάσταρδος» για αρκετό καιρό γνώριζε ότι δεν θα είχε αξίωμα για τον θρόνο. Έτσι, σκότωσε τον πατέρα του Roose, τη μητριά του και το νεογέννητο αδερφάκι του ώστε να είναι ο μόνος κυρίαρχος.

  1. Red Wedding

Ίσως ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γάμους στη διάρκεια της σειράς. Ο Walder Frey, αρχηγός του Οίκου των Frey, ξεκληρίζει σχεδόν όλη την οικογένεια των Tully και των Stark στον Κόκκινο Γάμο του Rob Stark. Με την βοήθεια του Roose Bolton, ενώ έχει καλέσει τις συμμαχικές-οικογένειες στο κάστρο του για να γιορτάσουν, τους σκοτώνει όλους.

  1. Ο High Sparrow προδίδει την Cersei

O High Sparrow αν και είχε συμμαχήσει με την Cersei στην αρχή, δεν δίστασε να την φυλακίσει, να την βασανίσει και τελικά να την εξευτελίσει δημόσια με το γνωστό Walk of Shame”.

  1. Ο Theon προδίδει τον Rob και κλέβει το Winterfell

O Theon αποφασίζει να δείξει υπακοή και πίστη στην βιολογική του οικογένεια, παρά το γεγονός ότι οι Starks τον είχαν υιοθετήσει και μεγαλώσει. Απελπισμένος να κερδίσει την έγκριση του πατέρα του προδίδει τον Rob και καταλαμβάνει το Winterfell, την ίδια στιγμή που οι Starks βρίσκονται μακριά και πολεμούν τους Lannisters. Κρατάει επίσης αιχμάλωτο τον μικρότερο αδερφό του Rob, Bran Stark.

  1. Για την Φρουρά

Το να είσαι υπεύθυνος μιας ομάδας φέρνει πολλές υποχρεώσεις και πολλές φορές μπορεί να κληθείς να πάρεις κάποιες αποφάσεις που δεν θα αρέσουν στους υπόλοιπους. Ο John Snow αποφάσισε να ανοίξει την πύλη και να αφήσει τους Άγριους να διαπεράσουν το Τείχος. Οι άνδρες της Night Watch θεώρησαν αυτήν την κίνηση ως προδοσία και αποφασίζουν να τον σκοτώσουν, μαχαιρώνοντάς τον πολλές φορές.

Spoil Alert για όσους δεν έχουν δει, είτε το τελευταίο επεισόδιο, είτε την τελευταία σεζόν!!!

  1. Ο John Snow σκοτώνει την Khaleesi

Τους είδαμε να αγαπιούνται, να κάνουν όνειρα για το μέλλον και να πολεμούν ο ένας πλάι στον άλλο. Σίγουρα δεν περιμέναμε ο John Snow να είναι αυτός, ο οποίος θα δώσει την τελειωτική μαχαιριά στην Khaleesi και όμως αυτό πραγματικά συνέβη.

Ποιά θεωρείτε εσείς την τοπ προδοσία που έγινε στη σειρά;

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.